середа, 21 листопада 2012 14:08

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко хотів би, щоб Януковича і Азарова судили за законом

Луценко хотів би, щоб Януковича і Азарова судили за законом
Фото: ua.politics.comments.ua

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко хотів би, щоб президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколу Азарова судили за законом.

Про це він сказав під час судових дебатів в Апеляційному суді Києва.

"Саме сьогодні, в цей день, в річницю Майдану, я все ж таки залишаюсь трошки романтиком", - сказав Луценко. Він додав, що від кожного з нас залежить, якою буде країна: "Я розумію, що існує політичне завдання посадити Луценка. Всім зрозуміло, що від вас сьогодні не залежить, чи вийде Луценко на свободу, але залежить, чи є в Україні правосуддя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відмовив Луценку у відводі прокурорів

Луценко запевнив, що він дуже хотів би, аби будь-якого посадовця, не лише його і екс-міністра Юлію Тимошенко, а й Януковича і Азарова судили згідно закону: "Як можна враховувати покази свідків, допитаних не у цій справі? В протоколі є покази Ющенка в іншій справі. Вони є доказом злочином Луценка у цій справі. Хоча прізвище Луценка і згадується. Це ж абсурд. Я не юрист, але ж де межа? Я хотів би принаймні дотримання процедури, не ганьбіть Україну! Якщо є завдання посадити Луценка — викликайте всіх свідків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За нинішнього розкладу політичних сил, Луценку не варто сподіватися на дострокове звільнення — Гримчак

Також він звернувся до суддів із проханням у своєму рішенні не визнавати вироку Печерського суду, як "кричущого беззаконня та порушення КПК".

Він розповів перед представниками Європарламенту Петом Коксом та Олександром Кваснєвським, екс-президент Польщі, про перспективи України. 26 листопада він говоритиме із послом США. Наразі тривають дебати.

Зараз ви читаєте новину «Луценко хотів би, щоб Януковича і Азарова судили за законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути