середа, 16 січня 2019 13:41

"Переслідують, відбирають храми" - Путіну привиділися гоніння РПЦ в Україні

"Переслідують, відбирають храми" - Путіну привиділися гоніння РПЦ в Україні
Фото: radiosvoboda.org

Президент Росії Володимир Путін назвав створення православної церкви України "небезпечним і безвідповідальним політиканством".

ПЦУ він назвав "виключно політичним, світським проектом". Інтерв'ю з Путіним 16 січня оприлюднили на сайті Кремля, розповідає Радіо Свобода.

Президент РФ вкотре заявив, що новостворена Українська церква "підконтрольна Стамбулу", у той час як РПЦ в Україні, за його словами, "абсолютно незалежна у своїх діях" і "зберігає виключно канонічний зв'язок із Російською православною церквою".

Путін заявив, що "священиків і мирян РПЦ в Україні переслідують, відбирають у них храми і монастирі". "Очевидно, що керівництво України не може не розуміти, що спроби насильно загнати вірян до чужого храму матимуть серйозні наслідки", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик прокляв і відправив на той світ 3 людей

Глава РФ додав, що Росія не має наміру втручатися у церковні процеси, "тим паче на території сусідньої суверенної держави".

В Росії рейтинг довіри до президента Володимира Путіна опустився до історичного мінімума 33,4%

За перші 15 років роботи Путіна його мінімальний рейтинг був у березні 2005 року – 45% . Падіння довіри відбулося на тлі монетизації пільг. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Зараз ви читаєте новину «"Переслідують, відбирають храми" - Путіну привиділися гоніння РПЦ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути