пʼятниця, 24 липня 2020 14:40

Переслідування Порошенка мають усі ознаки спецоперації Кремля - адвокат Головань

Переслідування Порошенка мають усі ознаки спецоперації Кремля - адвокат Головань
Адвокат Ігор Головань: "Спроба судді Вовка переслідувати Порошенка і його соратників має усі ознаки спецоперації Кремля". Фото: Главком

У Окружному адмінсуді Києва створено злочинну організацію, і це вже встановлено Національним антикорупційним бюро.

Про це в ефірі "Прямого" розповів адвокат п'ятого президента України, лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка Ігор Головань.

"З самого початку, з травня місяця минулого року для нас було очевидно і зрозуміло, що це не якась там персональна операція якогось персонажа на прізвище Портнов. Ми завжди говорили, що це спланована акція, яка, очевидно, спрямована на просування інтересів країни-агресора. І зараз просто потихеньку все це відкривається, відкривається і відкривається. І коли ми побачили опубліковані Національним антикорупційним бюро чергові записи, але я звертаю увагу, що влада дуже активно коментує і реагує на одні речі, і абсолютно ніяк не коментує і не реагує на подібні речі… А ми вже бачимо, що, як і минулі опубліковані записи, намагаються якогось замести віничком під килимочок і приховати, сміття з хати не виносити", - нагадав він.

"Але з того, що було опубліковано, ми бачимо чітку синхронізацію. Якщо ми говоримо про, наприклад, історію з призначенням членів Вищої ради правосуддя, ми бачимо, як одночасно працюють, відповідно до записів, судді Окружного адміністративного суду і координовано з тих же приводів і в тому ж напрямку, а спрямовано це на встановлення контролю над Вищою радою правосуддя, діє відповідно пан Портнов з його заявами. І відповідно до цього рік ДБР розслідує, допитуючи десятки, а в деяких випадках навіть сотні людей, витрачаючи колосальні мільйони державних коштів платників податків. І все це не вдалося не тому, що вони не хотіли, а тому, що, по-перше, Петро Порошенко нічого незаконного не скоїв. По-друге, ми все ж таки якось намагалися захистити право і правду", - наголосив Головань.

"І тепер ми бачимо, як все це відкрилося, і як НАБУ вже поставило крапки над "і" і назвало це, що має місце створення злочинної організації, про що ми теж з самого початку говорили, що це скоординована діяльність великого угруповання, яке керується і координується державою-агресором", - впевнений адвокат п'ятого президента.

Нагадаємо, на думку журналіста Юрія Бутусова, президент Володимир Зеленський хоче взяти під контроль ОАСК, тому генпрокурор Ірина Венедіктова "зливає" справу судді Павла Вовка.

Зараз ви читаєте новину «Переслідування Порошенка мають усі ознаки спецоперації Кремля - адвокат Головань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути