понеділок, 05 листопада 2012 21:28

Перераховувати бюлетені по округам вже немає сенсу, бо вони вже сфальсифіковані

Перераховувати бюлетені по округам вже немає сенсу, бо вони вже сфальсифіковані
Борис Кушнір. Фото: www.facebook.com

Перераховувати бюлетені по проблемним округам вже немає сенсу, бо вони вже сфальсифіковані.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт Борис Кушнірук.

Говорячи про доцільність перерахунку голосів на окремих проблемних округах, він наголосив: "Є певна процедура. Встановлюються результати голосування і складається протокол. Після того, як складається протокол, якщо є заперечення тих чи інших осіб, вони мають написати про те, що є зауваження мають подати до суду. Якщо ці дві речі не зроблено, то після того перерахунок голосів стає неможливим. Умовно кажучи, що зараз відбувається усюди — псуються бюлетені, вони зникають. Як потім встановити результат голосування?".

Експерт навів приклад виборчої системи в США, яка по суті унеможливлює такі ситуації, як в Україні:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича з проблемними округами хтось підставляє - експерт

"Доволі цікава історія в США. Там по суті не існує ЦВК як такої. Річ в тому, що враховуючи величезну території, особливо якщо брати 19 століття, коли на дорогах були бандити, не було ні в кого впевненості, що можна потім до центру довести ці бюлетені. Тому єдина можливість - щоб йшло не пряме голосування, а обирали представників на містах, а потім ті представники їдуть і обирають президента".

Кушнірук пояснив: "Тут таке ж підґрунтя. Після того, як ці бюлетені перестали діяти в межах дільниці, коли вони вже вийшли з дільниці, коли вже не можна встановити, що з ними було зроблено — після того вже перераховувати голоси не можливо. Що робиться по багатьом з цих округів? Псуються пачки, навпроти переможців перегонів ставлять позначки, які роблять бюлетень не дійсним і таким чином, якщо виключити зіпсовані бюлетені, то з'являється новий переможець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція виступає за створення комісії по розслідуванню порушень на виборах

"Після того, як ми побачили кричущий бєспрєдєл, перераховувати зараз голоси вже немає сенсу у більшості випадків. Є протокол, його підписали спостерігачі, члени ДВК. Після того факт встановлено", - додав він.

Нагадаємо, що представники опозциії заявили про свій намір "обнулити" свої списки і таким чином наполягти на перевиборах через тотальні фальсифікації.

Зараз ви читаєте новину «Перераховувати бюлетені по округам вже немає сенсу, бо вони вже сфальсифіковані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути