Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2012 12:33

Наливайченко: "УДАР" у новому парламенті змінить ганебне виборче законодавство

Першим кроком партії "УДАР" у новому парламенті стане внесення змін у ганебне виборче законодавство, яке створило підґрунтя для масових фальсифікацій і гострих політичних конфліктів. "УДАР" разом з іншими опозиційними фракціями ініціює люстрацію влади, яку розпочне з розслідування виборчих фальсифікацій та притягнення до відповідальності винних. Про це заявив кандидат в народні депутати від партії "УДАР" Валентин Наливайченко у прямому ефірі Першого національного.

"Закон про вибори, який видав цей парламент, створив нерівні умови для провладних та опозиційних партій, перш за все для нових політичних сил. Він завів корупцію в комісії та дозволив масові крадіжки і торгівлю голосами виборців. Голос громадянина на виборах прирівняли до пляшки, яку можна купити у кіоску, а комісії, в тому числі і ЦВК - до пункту прийому пляшок", - сказав Наливайченко.

"Ці вибори – ганьба на всю Європу, і причина цієї ганьби одна - корупція. Вона зараз нищить останнє, що лишилося у людей - право голосу на виборах. Представники влади, які роками крали у людей гроші, тепер за ці ж гроші хочуть вкрасти у них голоси", - підкреслив він.

Водночас він зауважив, що публічність та інтернет стали єдиним інструментом громадськості у протидії спробам крадіжки голосів. Наприклад, серйозною формою громадського контролю став спротив у соцмережах. "Подивіться, як зараз працює твітер і фейсбук: громадськість не просто об'єднується - люди збирають відеодокази для слідчої комісії. І якщо влада не відреагує на протести суспільства, то цей парламент скоро стане нелегітимним і в Україні, і в світі", - відзначив політик.

"На цих виборах Україна провалила іспит на демократію та державну зрілість і це ставить під сумнів здатність влади провести вільні і справедливі вибори Президента у 2015 році", - вважає Наливайченко.

 

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко: "УДАР" у новому парламенті змінить ганебне виборче законодавство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути