Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 14:37

"Перемога Собяніна - на межі легітимності: Путін втрачає повний контроль" - політолог

"Перемога Собяніна - на межі легітимності: Путін втрачає повний контроль" - політолог
Сергій Собянін. Фото: polit.ru

Вибори в Росії продемонстрували, що тепер там починає з'являтися конкурентне політичне поле, якого не було з 2000 року. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політичний експерт Андрій Окара.

"Влада не може повністю ігнорувати опозицію. Президент Володимир Путін вже не має усіх ниточок для управління механізмом. А опозиція із анархічного некерованого співтовариства поступово набуває структуру. Про це зокрема свідчить перемога опозиціонера Євгена Ройзмана у виборах мера Єкатеринбургу", - зазначив політолог.

Він наголосив, що на виборах у Москві провладний кандидат отримав не 70, а менше 52 відсотків. Від другого туру виборів переможця Сергія Собяніна врятував 1,4 відсотки голосів. Це дуже мало. Його результати - це на межі легітимного. Одразу виникає підозра, що на виборах використовувався адмінресурс.

Опозиція обвинувачує його у фальсифікаціях - спостерігачі кажуть, що у нього не 51, а 49 відсотків голосів. Перемога Собяніна не безперечна. Це фактор нестійкості "колективного Путина".

"Навальний перетворився на політика федерального масштабу. Нарешті це були вибори не на підтримку кандидата в муніципальні органи", - сказав експерт.

Повне інтерв'ю читайте у наступному номері "Газети по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"Перемога Собяніна - на межі легітимності: Путін втрачає повний контроль" - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути