понеділок, 09 вересня 2013 13:58

У другому турі результати могли бути непередбачуваними - експерт про вибори мера Москви

У другому турі результати могли бути непередбачуваними - експерт про вибори мера Москви
Фото: gazeta.ua

Президент Центру політичних технологій Георгій Чижов вважає, що результати виборів мера Москви могли б мати інший фінал, якби проходили у два тури.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи перемогу на виборах мера російської столиці виконуючого обов'язки мера Москви Сергія Собяніна.

"Природно, що з боку Навального і його штабу будуть прийматися спроби оголосити результат виборів фальсифікованими. Слід чекати якихось виступів. Так, звичайно, опозиційний кандидат набрав набагато менше голосів, ніж його опонент, тим не менш, якби відбувся другий тур, то результати могли б бути непередбачуваними", - розповів експерт.

Крім того, на його думку рекордно низька явка свідчить про розчарування москвичів в тому, що вибори можуть пройти чесно. "Люди вважають, що все було вирішено заздалегідь, навіть не дивлячись на те що на вибори допустили опозиціонера, навіть з в'язниці його дістали, а виборці не прийшли. І це може бути найважливішим результатом", - висловив думку Чижов.

Також, президент Центру політичних технологій, говорячи про те, яким чином розвиватимуться події зазначив: "Прихильники Навального будуть виходити, навіть сьогодні передбачається узгоджена акція. Досить імовірно, що вона вийде за рамки узгодженого, і будуть якісь сутички з поліцією. Питання наскільки масовою буде акція".

"Але це не багато змінить. Єдине, що не хотілося б, що б це закінчилося масовими затриманнями", - резюмував політолог.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки мера Москви Сергій Собянін отримав перемогу на виборах мера російської столиці, набравши 51,37% голосів. Опозиційний кандидат Олексій Навальний набрав 27,24% голосів.

Раніше пан Навальний заявив, що не визнає результати виборів, і зажадав анулювати результати голосування поза дільницями і провести другий тур. У виборах брало участь шість кандидатів: Михайло Дегтярьов від ЛДПР, Микола Льовічев від "Справедливої Росії", Іван Мельников від КПРФ, Сергій Мітрохін від "Яблука", Олексій Навальний від РПР-ПАРНАС і тимчасово виконуючий обов'язки мера, самовисуванець Сергій Собянін.

Зараз ви читаєте новину «У другому турі результати могли бути непередбачуваними - експерт про вибори мера Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути