Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2023 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Переговори між Україною і РФ: Білий дім озвучив свою позицію

Переговори між Україною і РФ: Білий дім озвучив свою позицію
Перед Україною залишається загроза масованої присутності російських військ. Фото: pixabay.com

Президент України має визначити, як і коли закінчиться повномасштабна війна з Росією.

Ухвалювати рішення щодо переговорів із Російською Федерацією має Україна на чолі з президентом Володимиром Зеленським, заявив представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу, передає Gazeta.ua. Журналістка запитала його про доцільність переговорів з огляду на глухий кут, у який нібито зайшло питання із фінансування військової допомоги США Україні.

"Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога від США буде ще пару тижнів - Білий дім

Кірбі зазначив, що перед Україною залишається загроза масованої присутності російських військ.

"Їхня кількість лише збільшується, оскільки Кремль набирає все більше нових людей, готових іти наступом на Україну", - додав представник Білого дому.

Республіканці в Конгресі США 6 грудня заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати на фінансування війни в Україні, вимагаючи в обмін суворих нових обмежень на кордоні США з Мексикою.

Вони виступили проти законопроєкту на $111 млрд, який передбачав близько $60 млрд на безпекову допомогу Україні, і ще $14 млрд на озброєння Ізраїлю у війні проти ХАМАС.

Відмова від закону означає, що Україна навряд чи зможе отримати додаткову допомогу від США до кінця року, а, можливо, й довше.

Опір, який законопроєкт зустрів у Конгресі, свідчить про зменшення бажання республіканців підтримувати Україну. Опитування показують, що американці теж втрачають інтерес до надання фінансової допомоги Києву.

Зараз ви читаєте новину «Переговори між Україною і РФ: Білий дім озвучив свою позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути