середа, 11 грудня 2013 13:26

"Переговори потрібні однозначно. Альтернатива тому - кров" - політолог про нічні події на Майдані

"Переговори потрібні однозначно. Альтернатива тому - кров" - політолог про нічні події на Майдані
Ігор Танчин Фото: varianty.net

Президент Віктор Янукович нікого не покарає за повторну спробу розігнати Євромайдан.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив львівський політолог Ігор Танчин.

"Учора на зустрічі чотирьох президентів Янукович, хоч зі скрипом, але завуальовано пообіцяв, що винних покарає, а людей відпустить. Що ніби згоден на переговори. І тут у ночі таке сталося. Тому передбачати нашого президента - нелогічне заняття. Або доки він спав, хтось замість нього таке вчинив. Або він уже не приймає рішень. Це логічна версія. Але зараз логічні і правдиві версії в країні не збігабються", - каже Танчин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада втратила довіру - іноземні дипломати про штурм Євромайдану

Також експерт висловив думку, що Янукович нікого не покарає. "Пацан своїх не здає. Він нікого не звільняє, щоби заручитися їх підтримкою. Якщо когось покарає, то хто за нього потім піде? Самі ж військовики теж не звільняються - по дуже простій причині: потрібна зарплата, соціальні гарантії і пенсія. А куди він потім піде - цеглу носити? Вимагати від міліції, щоб вони думали, - смішно. Робота в них така - накази виконувати".

Танчин вважає, що Майдан має і далі стояти. "Звісно, у військовиків є всі засоби, щоб знести навіть таку велику масу людей за лічені хвилини. Але вони на це не підуть, бо це викличе осуд не лише всередині країни, а й закордоном. Очільники опозиції мають вимагати одного - покарати винних. Від цього все залежатиме. Це і засвідчить, що президент не схильний спиратися на силу. І відповідно покарання винних передбачає відставку уряду. Євроінтеграція сьогодні відходить на другий план", - впевнений він. Однак, щоб не допустити кровопролиття, потрібні чотиристоронні переговори.

"Переговори потрібні однозначно. Альтернатива тому - кров. А цього, я сподіваюсь, не хоче ніхто. За стіл переговорів має сісти чотири сторони: представники влади, опозиції, громадських організацій, міжнародної громадськості", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Переговори потрібні однозначно. Альтернатива тому - кров" - політолог про нічні події на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути