пʼятниця, 13 вересня 2024 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Передача Росії балістичних ракет Іраном матиме наслідки для обох - Подоляк

Передача Росії балістичних ракет Іраном матиме наслідки для обох - Подоляк
Іран буде заперечувати факт передачі ракет Росії. Фото: t.me/M_Podolyak

Передача Тегераном балістичних ракет Російській Федерації може пришвидшити рішення західних партнерів України дозволити ЗСУ бити вглиб російської території.

Іран може заперечувати факт передачі ракет Росії. Аналогічна ситуація була й з передачею ударних безпілотників та будівництвом заводу з їхнього випуску, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк, передає "РБК-Україна".

"Будь-яка держава, розуміючи що передає країні-агресорці той чи інший обсяг зброї, порушує міжнародне право і матиме санкції. Іран це усвідомлює, тому буде спростовувати цю інформацію", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився про іранські ракети у Росії

Є підтвердження того, що Росія через Каспійське море отримує балістичні ракети малої дальності на 120 км. Це матиме значні наслідки для Ірану.

"У першу чергу, йдеться про санкції від США та Євросоюзу. Така ситуація пришвидшить прийняття рішень про необхідність надання додаткових систем ППО Україні і зняття всіх заборон на удари вглиб по території РФ. Тому що ми ж говоримо про балістику малої дальності. Тобто пускові установки будуть знаходитися безпосередньо по лінії фронту для того, щоб їх ефективно використовувати. Тому масштабування ударів по глибині території РФ - це питання дуже близького часу, тому що це розвиток війни", - підкреслив Подоляк.

6 вересня видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран відправив до РФ балістичні ракети малої дальності.

Україна закликала керівництво Ірану утриматись від передачі Росії, яка згідно Статуту ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки. У разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до РФ, це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин, заявило МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Передача Росії балістичних ракет Іраном матиме наслідки для обох - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути