Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2013 21:00

Патриляк: Влада живе у стереотипах, бо так зручно

Патриляк: Влада живе у стереотипах, бо так зручно
Іван Патриляк Фото: tkuma.dp.ua

Історик Іван Патриляк переконаний, що влада не хоче змінювати стереотипи, бо змінювати свідомість значно складніше, ніж лишати все, як є. Таку думку він висловив у новому номері журналу "Країна".

"Влада живе у стереотипах. Змінювати свідомість значно складніше, ніж лишати все, як є. Велика частина українців беззастережно, некритично сприймають радянський міф про УПА як про німецьких колаборантів, злочинців і бандитів", - наголосив він.

Окрім того, він додав, що для політиків "це зручно".

"Вони не хочуть витрачати зайвих ресурсів. Одні приходять до влади під одним історичним міфом, а інші – під іншим. Вони в це можуть не вірити, але говоритимуть саме те, що хочуть чути їхні виборці. Їм нічого робити не треба – просто дбайливо зберігати суспільство поділеним", - підкреслив Патриляк.

Водночас, історик додав: "Недавно до мене звернулись представники одного державного органа. Кажуть: "Польща поприймала постанови сейму та сенату щодо Волинської трагедії – що нам робити, що відповідати?" Друзі, а що ви хочете від поляків? У нас уся теперішня влада називає упівців бандитами! Чого поляки не мають права вважати їх людьми, що вчинили геноцид? Без того, щоб надати їм конкретного статусу в Україні, який сенс відповідати Польщі? У Варшави залізна позиція: ви їх самі бандитами називаєте. І що тут заперечити?".

Повне інтерв'ю читайте у журналі "Країна" № 41 (194) за 24 жовтня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Патриляк: Влада живе у стереотипах, бо так зручно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути