пʼятниця, 25 травня 2018 15:22

Парубій отримав подання на колишніх "регіоналів"

Парубій отримав подання на колишніх "регіоналів"
Наступне засідання парламенту відбудеться 5 червня. Фото: man.co.ua

Голова Верхоdної Ради Андрій Парубій направив на розгляд регламентного комітету сьогоднішні подання на нардепів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Про це спікер парламенту сказав в інтерв'ю каналу "Рада".

"Я прихильник того, що депутатська недоторканність не має бути серед сьогоднішніх ознак народного депутата. Коли отримаю висновок комітету, для мене це буде достатньою підставою, щоб винести питання у зал. Якщо людина має аргументи своєї невинуватості, вона їх повинна доводити в суді через адвокатів, як усі громадяни. Розгляд має відбуватися чесно, публічно, зі змагальністю сторін. А Верховна Рада повинна давати дозвіл на усі подання, які приходять від генерального прокурора", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко за два роки так і не впіймав великої риби

25 травня генпрокурор Юрій Луценко направив у Верховну Раду подання на народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. Типжнем раніше - на "опоблоківців" Олександра Пономарьова та Сергія Дунаєва.

За два роки Луценко добився зняття недоторканності з восьми народних депутатів: позафракційних Олександра Онищенка і Надії Савченко, "опоблоківців" Євгена Бакуліна, Вадима Новинського і Михайла Добкіна, Олеся Довгого з групи "Воля народу", Максима Полякова з "Народного фронту" і Борислава Розенблата з "Блоку Петра Порошенка". Арештували тільки Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Парубій отримав подання на колишніх "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути