Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 15:10

Партія регіонів закликала військових не виконувати накази Турчинова

Партія регіонів закликала військових не виконувати накази Турчинова
Фото: www.unian.net

Партія регіонів закликала українських військових не виконувати "незаконні накази чинної влади".

Про це йдеться в офіційній заяві партії, оприлюдненій у понеділок

У ПР назвали "неприпустимими, протизаконними і такими, що сіють паніку серед громадян України", заяви виконуючого обов'язки президента Турчинова про притягнення Збройних сил до "антитерористичної операції" на сході країни.

У заяві сказано, що "чинна влада, посилаючись на закони України "Про Збройні сили України" та "Про боротьбу з тероризмом" намагається виправдати власне безсилля в діалозі зі східними регіонами України.

У ПР кажуть, що "замість того, щоб врегулювати ситуацію мирним шляхом, збирається ввести війська і проводити так звану антитерористичну операцію, фактично спецоперацію проти власного народу".

Регіонали, також зазначають, що відповідно до статей 85 і 106 Конституції це не може бути одноосібне рішення Турчинова.

Це важливе, вкрай болюче питання обов'язково повинно бути обговорене у парламенті після видання відповідного указу.

"Закликаємо всіх військових згадати, що відповідно до статті 1 Закону України "Про Збройні сили України" жодні надзвичайні обставини, накази чи розпорядження командирів і начальників не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій по відношенню до цивільного населення", - сказано в заяві.

"А владу закликаємо повернутися в конституційне русло і не робити поспішних необдуманих вчинків, ціною яких можуть стати життя громадян України", резюмується в документі.

Нагадаємо, що на сході й півдні України розгортається сепаратистський сценарій, зрежисований Кремлем. Одіозний російський політик, якого вважають "рупором Путіна", Володимир Жириновський вже "бачить" 9 південно-східних регіонів України у складі РФ. Захопленням міліції у понеділок у Горлівці керував підполковник російської армії.

У понеділок також Юлія Тимошенко закликала світ відмовитись від політики умиротворення агресора і надати Україні пряму військову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів закликала військових не виконувати накази Турчинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути