середа, 23 березня 2011 09:58

Партія регіонів та "Сильна Україна" втрачають електорат - опитування

Партія регіонів та "Сильна Україна" втрачають електорат - опитування

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися у березні 2011 року, 26,2% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за Партію регіонів, 19,7% - за "Батьківщину".

Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Крім того, згідно дослідження, 9,3% респондентів проголосували б за "Фронт змін", 6% - за ВО "Свобода", 5,6% - за "Сильну Україну", 4,6% - за Комуністичну партію.

Ще  по 1,9% виборців підтримали б "Громадянську позицію" та партію "УДАР", 1,3% - Народну партію, 1,2% - "Нашу Україну".

Інші партії підтримали б 4,3% виборців, не підтримали б жодну з партій ("проти всіх") – 10,4% опитаних, не визначились з вибором – 7,6%.

Загалом, якби вибори до Верховної Ради України відбувалися у березні 2011 року, то 29% опитаних однозначно взяли б у них участь, ще 36% скоріше взяли б участь.

Слід також зазначити, що найбільш мобілізованими є виборці  "Свободи", Громадянської позиції та КПУ. Найменш – "Сильної України" та партії "УДАР".

Порівняння із попередніми опитуваннями засвідчили, що продовжується падіння Партії регіонів - з 30% у грудні минулого року до 26% у березні цього року.

Порівняно з груднем минулого року позиції "Батьківщини" майже не змінились – підтримують близько 20% виборців.

Незначне зростання демонструє "Фронт змін" - з 7% до 9%, а рівень підтримки "Сильної України" продовжує зменшуватися - за рік відбулося падіння вдвічі.

Рейтинг ВО "Свобода" впродовж останніх чотирьох місяців стабільно тримається на рівні 6%, а за рік він зріс втричі.

Соціологічна група "Рейтинг" проводила дослідження серед населення України віком від 18 років і старше. З 4 по 14 березня 2011 року було опитано 2000 респондентів

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів та "Сильна Україна" втрачають електорат - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути