вівторок, 02 квітня 2013 15:20

Партія регіонів - найбагатша партія в Раді, а "Свобода" - найбідніша - "Опора"

Чотири із п'яти парламентських партій оприлюднили фінансові звіти за 2012 рік.

За інформацією громадянської мережи "Опора", яка їх проаналізувала, найбагатшою у ВР виявилась Партія регіонів, а найбіднішою - "Свобода".

"Чотири із п'яти парламентських партій оприлюднили фінансові звіти за 2012 рік. Зміст та деталізація інформації залишає бажати кращого, хоча чинне законодавство досить ліберально визначає порядок та строки оприлюднення таких даних. Крім того, 3 із 4 партій опублікували матеріали у припартійних ЗМІ, а не загальнонаціональних популярних медіа", - йдеться у повідомленні.

За даними організації, найбільш спроможною серед парламентських партій в Україні є Партія регіонів, а найменш - ВО "Свобода". Політична сила УДАР наразі не опублікувала фінансовий звіт, а у телефонній розмові керівник апарату повідомив "Опорі", що його оприлюднять у середині квітня.

"Загальна сума доходу Партії регіонів, за даними звіту - понад 325 мільйонів гривень. Із них добровільні пожертви та членські внески - 324 млн 933 тис. грн, пасивний дохід - 345 тисяч гривень. У звіті про майно Партії регіонів значиться: "Залишкова вартість основних засобів, малоцінних матеріальних необоротних активів та нематеріальних активів станом на 31 грудня 2012 року складає 1 938, 9 млн грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доходи Партії регіонів у 2012 році офіційно склали понад 325 млн грн

На другому місці - ВО "Батьківщина". Доходи цієї партії за 2012 рік становлять - 114 млн 494 тис. грн. У тому числі: надходження у вигляді безповоротної фінансової допомоги - 114 млн 430 тис. грн; пасивні доходи - 39 тис. грн; інші доходи - 25 тис. Крім цього, у "Батьківщині" зазначають початкову вартість основних засобів - близько 5 млн грн.

Надходження до бюджету КПУ склало - 112 мільйонів гривень. Із них левова частка припадає на добровільні пожертви - 111 млн. Члени партії сплатили внесків на суму 831 тис. грн. Пасивний дохід - 33 тис. грн. КПУ не інформує про власний майновий стан.

Найменший дохід за минулий рік був у ВО "Свобода" - 27 млн 348 тис. гривень. Доброчинні внески на розвиток партії склали 26 млн 906 тис. гривень. Надходження за продаж та передплату газети ВО "Свобода" - 471 тис. грн. Звіт про майно "Свобода" не надала", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби громадянської мережі, звіт КПУ був опублікований у березневому номері газети "Комуніст" (більш ніж 100-тисячне видання), ВО "Свобода" - у газеті "Свобода", ВО "Батьківщина" - у газеті "Вечірні вісті". Партія регіонів надрукувала звіт у газеті центральних органів влади "Урядовий кур'єр" у рубриці "Реклама. Оголошення".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів - найбагатша партія в Раді, а "Свобода" - найбідніша - "Опора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути