понеділок, 10 червня 2013 10:48

Партія регіонів хоче закривати сайти із "неправильною інформацією"

Партія регіонів хоче закривати сайти із "неправильною інформацією"
"Регіонал" ініціює запровадження цензури в інтернеті. Фото: nnm.ru

Розроблено новий законопроект "Про захист інформаційного простору", поданий заступником голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимиром Олійником (Партія регіонів). Документ передбачає внесення низки істотних поправок до закону "Про захист суспільної моралі", спрямованих на регулювання діяльності інтернет-ресурсів.

Як пише Комерсант-Україна у матеріалі "Інтернет пов'язують законами", у пояснювальній записці до законопроекту депутат підкреслює необхідність "недопущення розміщення на сайтах адресного простору українського сегменту інтернету, електронних ЗМІ відомостей, поширення яких заборонено законами".

До такої інформації депутат відносить пропаганду війни, міжнаціональної або міжрелігійної ворожнечі, насильства, жорстокості, інформацію, що містить заклики до захоплення державної влади, повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, а також посягати на права і свободи людини. У разі прийняття законопроекту хостинг-провайдери будуть зобов'язані видаляти такі ресурси з інтернету протягом доби після винесення відповідного рішення суду за зверненням СБУ чи МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень свободи в українському інтернеті найвищий серед країн СНД

Крім того, Олійник має намір зобов'язати інтернет-провайдерів за першим запитом СБУ чи управління МВС по боротьбі з кіберзлочинністю надавати дані про своїх абонентів і споживаних ними послугах. Провайдери також будуть позбавлені права повідомляти абонентам про передачу такої інформації правоохоронцям.

Нагадаємо, минулого тижня Держслужба інтелектуальної власності опублікувала законопроект про відключення піратських сайтів. Раніше у МВС збиралися розширити перелік інформації, необхідної для проведення негласних слідчих дій у мережі. У березні Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про кіберзлочинність", який формулює основні принципи боротьби з правопорушеннями в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів хоче закривати сайти із "неправильною інформацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

152

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути