четвер, 27 вересня 2012 01:57

Рівень свободи в українському інтернеті найвищий серед країн СНД

Рівень свободи в українському інтернеті найвищий серед країн СНД
liveandlocalenc.com

Згідно з доповіддю Freedom House, інтернет на Україні вільний, повідомляє Der Standard. Видання розповідає: дослідження "виявляє зв'язок між обраними представниками народу, вільним громадянським суспільством, незалежними судами і свободою в Мережі". У рейтингу з 47 країн Україна отримала 27 балів із 100 (максимум отримували країни з найвищим рівнем цензури), показавши кращий результат по свободі інтернету в СНД. За Україну, за даними видання, слід Грузія.

Згідно з доповіддю, на Україні немає ні блокованих додатків Web 2.0, ні суттєвої політичної цензури, ні арештів блогерів чи користувачів інформаційно-комунікаційних систем. Крім того, продовжує видання, на Україні по відношенню до інтернету й доступу до інформації діє відносно ліберальне законодавство. Доступ до швидкісного інтернету порівняно дешевий, підключений все більше і більше, доступ до YouTube, "Твіттеру", "Фейсбук", Wordpress і "Живому Журналу" вільний, відзначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все в гірших зразках радянського КДБ - політолог про маніпуляції інформацією в Інтернеті

Як пише Der Standard, єдина проблема, яку держава створює для користувачів, - це пропагандистські коментатори і складні правила ліцензування для провайдерів.

Занепокоєння в українських ЗМІ та міжнародних організацій із захисту свободи преси викликали спроби ввести правові норми, які могли б вплинути на свободу Мережі. Однак, за даними авторів доповіді, "спроби маніпуляції онлайн-новинами не занадто численні". Також в Мережі є доступ до всього спектру політичних думок і до сайтів іноземних ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох людей засудили за повідомлення на форумі

Рунет, додає автор, удостоївся оцінки в 52 бали, тобто має статус "частково вільного". Інтернет Білорусії набрав 69 балів і оцінений як невільний.

Зараз ви читаєте новину «Рівень свободи в українському інтернеті найвищий серед країн СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути