пʼятниця, 18 січня 2019 02:30

Парламент Великої Британії буде голосувати за Brexit 29 січня

Парламент Великої Британії буде голосувати за Brexit 29 січня
Голосування за Brexit продовжиться. Фото: Кореспондент

Після того, як Палата громад британського парламенту переважною більшістю відкинула узгоджену з ЄС угоду про умови Brexit, уряд у Лондоні закликав парламентарів проголосувати 29 січня щодо нового плану виходу Великобританії зі складу Євросоюзу.

Що представлятиме собою план "Б", поки не повідомляється, проте в уряді повідомили, що прем'єр-міністерка Тереза ​​Мей представить деталі в понеділок, 21 січня, повідомляє DW.

Мей після отримання вотуму довіри в парламенті ввечері 16 січня висловила готовність до перемовин з ЄС про коригування угоди про умови Brexit. Брюссель, однак категорично відкинув цю ініціативу. Тереза Мей також зустрілася з лідерами різних партій, щоб прозондувати можливості компромісу.

Лідер опозиції лейборист Джеремі Корбін відмовляється від переговорів з Мей до того часу, поки вона не виключить можливість неупорядкованого виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС. Мей відкинула цю вимогу Корбіна і заявила, що не може виключати ймовірність жорсткого Brexit, тобто за відсутності угоди з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Brexit відклали на другу половину 2019-го

За даними останнього соцопитування, якби референдум щодо виходу з ЄС проводився зараз, більшість британців проголосували б за те, щоб залишитися в складі Євросоюзу. При цьому прихильників того, щоб залишитися у ЄС, на 12 відсотків більше, ніж прихильників Brexit - не враховуючи голосів тих осіб, що не визначилися зі своєю позицією.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Великої Британії буде голосувати за Brexit 29 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути