четвер, 08 травня 2008 20:06

Парад російського ЧФ обмежиться морем

Парад кораблів Чорноморського флоту (ЧФ) Росії на честь його 225-річчя, і святкові урочистості пройдуть 11 травня в акваторії Севастопольської бухти. Про це повідомив агентству РІА "Новости" помічник головкому ВМФ РФ капітан першого рангу Ігор Дигало.

За його словами, у заходах буде задіяно 30 кораблів, десять допоміжних суден, 20 одиниць бойової техніки і підрозділ морської піхоти.

Він спростував повідомлення деяких ЗМІ про відміну параду. "Ця інформація не відповідає дійсності. Елементи військового параду кораблів Чорноморського флоту Росії в головній бухті Севастополя, що включають урочистий обхід командуванням парадного шикування кораблів, привітання екіпажів, неодмінно відбудеться", - сказав Дигало.

За його словами, на головну базу флоту до Севастополя вже прибувають делегації з різних регіонів Росії.

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин заявив, що 225-річчя Чорноморського флоту РФ в Севастополі 11 травня відзначатиметься "у форматі, затвердженому державою і узгодженому між Україною і Росією". За його словами, під час святкування роковин ЧФ Росії в Севастополі військовий парад не передбачений. Разом з тим, за словами Куніцина, "якщо на рівні міністрів оборони або міністрів закордонних справ, або президентів України і Росії і голів урядів будуть інші рішення і нас про них сповістять, то виконуватимемо ці рішення. Сьогодні ми діємо в рамках узгоджених рішень".

Разом з тим міністр оборони України Юрій Єхануров висловив сподівання, що в Севастополі буде проведено спільний парад Військово-Морських Сил України і Чорноморського флоту РФ.

У свою чергу, в МЗС України вважають, що святкування 225 річниці Чорноморського флоту Російської Федерації має проходити лише на об`єктах ЧФ РФ, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Парад російського ЧФ обмежиться морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути