вівторок, 15 січня 2013 23:11

"Палата № 6" відпочиває на тлі ініціатив опозиції щодо мови - Чечетов

"Палата № 6" відпочиває на тлі ініціатив опозиції щодо мови - Чечетов
Фото: ukr.obozrevatel.com

Опозиція не здатна на щось більш розумне, ніж знову піднімати мовне питання, вносячи чвари в громадську думку.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Михайло Чечетов.

"Очевидно, що опозиція на що-небудь розумне не здатна. Тобто не від великого розуму, він спрямований на те, щоб внести розбрат. Закон провокаційний і спрямований на дестабілізацію суспільства, а в кінцевому підсумку на економічний і соціальний занепад держави", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що на сьогоднішній день, "щоб нам успішно долати наслідки глобально-світової економічної кризи, в країні необхідні спокій, єдність, консолідація".

"Якщо це буде, то будь-які перешкоди ми здолаємо. А от щоби спотикатися, то потрібно внести чвари всередину. І від як спеціально на релігійному грунті, на мовному грунті внести розкол, тому я ставлюся до цього вкрай негативно. Я зараз об'їздив усю Україну, і скрізь мені говорять: "Не чіпайте тему мови, люди самі розберуться", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції обіцяють на наступній сесії ще жорсткіше боротися із "кнопкодавами"

Також народний депутат навів у приклад слова робітника, якого він зустрів на одній із зустрічей. Ця людина йому сказав: "Дурень не той, який говорить російською мовою, і дурень не той, хто говорить українською мовою. Дурень той, хто починає іншого вчити якою мовою йому говорити".

"У нас склалося так, що половина людей говорить російською, а половина на українському. Але все 46 мільйонів розуміють обидві мови. Питання виникає: "Навіщо нас ламають через коліно і подганяют під один стандарт?", - поцікавився політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція

Відповідаючи на питання, чи підтримає Партія регіонів дану ініціативу, він сказав: "Це ж ініціатива божевільних. Це якщо я скажу, що це "Палата № 6", то я ображу "Палату № 6". Тобто на фоні даних авторів "Палата № 6" відпочиває".

Нагадаємо, обов'язковий іспит з української для претендентів на державні посади, а також для бажаючих отримати громадянство України запропонували Верховній Раді нардепи від опозиції.

Зараз ви читаєте новину «"Палата № 6" відпочиває на тлі ініціатив опозиції щодо мови - Чечетов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути