Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 17:44

Активісту "мовного" протесту дали 2 роки умовно

Активісту "мовного" протесту дали 2 роки умовно
Журналіст і блогер Дмитро Резніченко отримав умовний термін. Фото: reactor.org.ua

Учасник літньої акції на захист української мови біля Українського дому в Києві, який заподіяв тілесні ушкодження співробітникам міліції, отримав 2 роки обмеження волі і звільнений з випробувальним терміном в 1 рік.

"Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у кримінальній справі відносно учасника подій 4 липня біля Українського дому, який заподіяв тілесні ушкодження працівникам міліції у зв'язку з виконанням ними своїх службових обов'язків ... За вироком суду йому призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі та звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік", - йдеться в повідомленні відділу зв'язків зі ЗМІ прокуратури Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повертаються буремні 90-ті. Все, що лежить не так, буде забиратися"

У прокуратурі нагадали, що 4 липня 2012 чоловік застосував балончик з хімічною речовиною до міліціонерів, які виконували свої службові обов'язки по охороні громадського порядку біля Центру культурного та ділового співробітництва "Український дім". Від застосування рідини невідомого походження три міліціонери отримали ушкодження слизових оболонок очей.

"При визначенні покарання суд підтримав позицію державного обвинувача у справі і врахував щире каяття підсудного", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 3 липня 2012 прийняв ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Айвазовська: влада вже зрозуміла, що основна небезпека для неї – на вулиці

У день прийняття "мовного" законопроекту біля будівлі Українського дому почали збиратися захисники української мови, щоб висловити протест проти ухвалення законопроекту. Ряд народних депутатів оголосили голодування.

4 липня активні мітингувальники постійно виявляли агресію, застосовували фізичну силу і сльозогінний газ проти міліціонерів, які відтісняли мітингувальників від головного входу в будівлю Українського дому.

Прокуратура Києва порушила 4 кримінальні справи за фактом подій біля цього центру.

3 жовтня був затриманий учасник акції - журналіст і блогер Дмитро Різниченко.

Зараз ви читаєте новину «Активісту "мовного" протесту дали 2 роки умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути