пʼятниця, 10 грудня 2010 13:16

Організатору протестів на Майдані "шиють" ще одну статтю

Організатору протестів на Майдані "шиють" ще одну статтю

Лідера громадянського руху "Спільна Справа" Олександра Данилюка, що був генеральним координатором акції протесту підприємців, сьогодні на 15.00 викликають на допит до кримінального розшуку за адресою: вул.Володимирська, 15.

Цього разу правозахисник даватиме свідчення по кримінальній справі, що була порушена за ст.264 ККУ – "Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях".

Олександр також повідомив, що міліція постійно тероризує його батьків. Так, повістку на допит приніс до батьків учора близько 21.30 капітан Олексій Сирецький. Довів до сліз маму, тиснучи на неї з вимогою негайно знайти сина. Поводився дуже грубо. Коли Олександр зателефонував йому, довго відмовлявся представлятися, хамив.

"Лише після профілактичної розмови з основ поведінки працівника міліції та екскурсу в законодавство, назвався й повідомив, що приніс повістку від слідчого Саперовича", - повідомляє прес-служба громадянського руху "Спільна Справа".

Данилюк вбачає в таких діях різновид зумисного й цілком незаконного тиску на нього особисто. При тому що, за його словами, провоохоронні органи, після подібного інциденту, який мав місце минулої суботи, були поставлені до відома, що з батьками він не проживає вже понад десять років.

У своєму блозі Олександр також записав щодо справи, по якій викликається на допит: "Вважаю, що це не достатньо поважно. Хоча прогрес очевидний. Думаю, скоро будуть порушені кримінальні справи за спроби насильницького повалення конституційного ладу і формування незаконних воєнізованих формувань".

Нагадаємо, що Данилюк вже допитувався у понеділок у міському УБОЗі. Тоді в нього брали свідчення по справі, порушеній за статтею, що передбачає покарання за умисне пошкодження державного майна.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Організатору протестів на Майдані "шиють" ще одну статтю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути