вівторок, 11 жовтня 2022 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан хоче переговорів РФ і США без України й сподівається на Трампа

Орбан хоче переговорів РФ і США без України й сподівається на Трампа
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що мир в Україні має бути встановлений не між Україною та Росією. Фото: MTI

Мир в Україні має бути встановлений не між Україною та Росією, а між США та Росією, виходячи з реалій влади.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. За словами прем'єра, війна – це передусім ресурси. І в той час, як у росіян "майже необмежені ресурси" з погляду енергії, солдатів і людей, Україна має достатньо ресурсів лише завдяки допомозі Заходу й США, передає Telex.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія заблокувала для Угорщини 65% коштів з ключового фонду ЄС

Орбан також заявив, що президент США Джо Байден зайшов надто далеко, коли назвав президента Росії Володимира Путіна воєнним злочинцем і вбивцею.

На думку прем'єра Угорщини, надією на мир є колишній президент США Дональд Трамп.

Він також сказав, що Угорщина робить все для миру, але вона не бажає допомагати українцям, знищуючи водночас угорців. За словами Орбана, Угорщина вже втратила близько 200 громадян, які загинули на фронті.

Угорський прем'єр запевнив, що уряд країни дотримується в оцінці війни такої ж позиції, яку займає ЄС: що це – агресія, оскільки Росія порушила міжнародне право.

"Я прихильник негайного припинення вогню та негайних мирних переговорів", – сказав він.

Орбан вже традиційно розкритикував санкційну політику ЄС щодо Росії, назвавши її примітивною в реалізації та катастрофічною за ефектом.

Через таку політику, на думку Орбана, ціни на енергоносії "злетіли до небес".

За його словами, санкції слід запроваджувати лише "розумно", а політика ЄС щодо Росії показує, що "карлик карає гіганта і карлик помирає".

За його словами, слід переглянути політику санкцій і створити таку систему енергопостачання, за якої ЄС не лише "перейде з рук до рук", тобто не просто змінить російську енергозалежність на американську, а набуде енергетичної незалежності.

У липні Угорщина заявила, що не постачатиме зброю Україні. А міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто їздив до Москви домовлятися про постачання газу.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, Україна ніколи не виграє війну "тому, що російська армія має асиметричну перевагу". Україна з європейськими партнерами обов'язково переможе Росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, відповіли тоді в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Орбан хоче переговорів РФ і США без України й сподівається на Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути