середа, 28 серпня 2013 11:48

Опозиції не дозволять провести вибори у Київраду 10 листопада - політолог

Опозиції не дозволять провести вибори у Київраду 10 листопада - політолог
Сергій Таран. Фото: telegraf.com.ua

Проект постанови народних депутатів від "Батьківщини" Олександра Чорноволенка та Юрія Одарченка про призначення позачергових виборів київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 10 листопада цього року не буде підтриманий владою й провалиться в парламенті, як і попередні намагання опозиційних сил провести вибори столичного мера та Київради.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

"Опозиція звісно має зробити все можливе, щоб вибори відбулися якнайшвидше. Бо терміни дії цієї Київради пройшли. Але більшість, контрольована президентом, буде опиратися цьому і через це вибори можуть бути після 15-го року, - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" пропонує ВР призначити вибори до Київради на початок листопада

На його переконання, влада опиратиметься з трьох причин.

"По-перше, будь-яка нова влада почне розслідування чисельних розкрадань за останні роки. В тому числі й недавнє побиття народних депутатів. По-друге, влада боїться віддавати вулиці Києва під адміністративне управління під час президентської кампанії. Бо від цього залежить чесність підрахунку голосів. "Сім'я" владу так просто не віддасть. І нарешті київська політика задає моду всій Україні і Партія регіонів дуже переживає, що поразка в столиці означатиме поразку по всій Україні", - зауважив він.

Таран спрогнозував, що шанси на ухвалення такого законопроекту доволі незначні. Але громадськість має зробити все можливе, щоб вибори таки відбулись, бо скасування виборів є узурпацією влади.

"Дуже важливо, щоб до законопроектів додавались дії на вулиці. На владу потрібно чинити тиск, аби вона проводила вибори. Без позапарламентних дій дуже важко ухвалити це питання. Люди мають бачити політичну альтернативу, бо пасивність киян зараз дуже відчутна", - додав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" не прийшли на круглий стіл опозиції, бо святкують

Нагадаємо, народні депутати від "Батьківщини" Олександр Чорноволенко та Юрій Одарченко 27 серпня зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про призначення позачергових виборів київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 10 листопада цього року. Документ передано на розгляд керівництву комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції не дозволять провести вибори у Київраду 10 листопада - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути