вівторок, 31 липня 2012 23:14

Опозиція "злила" мажоритарку - експерт

Опозиція "злила" мажоритарку - експерт

Опозиція "злила" мажоритарку і навряд чи переможе на парламентських виборах.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

"За списком опозиції зрозуміло, що не ідеологічні переваги, не якась боротьба та політична діяльність є запорукою потрапляння до списку. Є якісь спільні критерії, за якими важко робити висновки", - прокоментував він список Об'єднаної опозиції.

Голобуцький додав: "Начебто, немає до чого причепитися, наче немає таких зовсім одіозних людей. Але є деякі люди, щодо яких важко зрозуміти, чим вони заслужили точне потрапляння в українській парламент. Їх не видно було і не чутно".

Експерт переконаний, що зважаючи на це зрозуміло, що опозиції перемогти буде важко.

"Тут питання: у кого списки будуть кращими. Це грає більше не на відсоток а на апатію і на явку виборців. Люди, які побачать ці списки, зрозуміють, що нічого не змінюється, що всі бігають із одного списку в інший", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" оприлюднила перших 52 кандидати в нардепи

Голобуцький вважаю, що опозиції варто було б долучити до свого списку більше громадських діячів та обговорити список.

"Якби були спільні якісь громадські ініціативи, на базі яких хоча б тиждень обговорили ці прізвища і взагалі було б таке обговорення. У списку опозиції фактично немає громадських діячів. З 5-7 місця частина прізвищ уже нічого ні для кого не скаже. Тому туди можна було б всунути громадських діячів, яким важко виграти мажоритарні вибори", - пояснив він.

"Списки, в принципі, складені для того, щоб провести тих людей, які за різними ознаками є цінними для партії і можуть щось донести", - додав Голобуцький.

Юлія Тимошенко і Юрій Луценко слугуватимуть в кампанії Об'єднаної опозиції "обличчями": "Обличчя – це звичайно Юля, яка сидить, та Луценко, який сидить. Будуть витягувати список люди, які і не потрапляють до парламенту. Важко сказати, чому ці люди повинні іти в списку, а не по мажоритарці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати Кличка можуть попсувати результати опозиціонерів - політолог

Голобуцький наголосив: "Перемога не в списку, проблема не в списку: займуть вони перше чи друге місце – це мало кого хвилює. Перемога в мажоритарних округах. Бо за рахунок тільки мажоритарних округів опозиція може отримати більшість. Тому що зараз, за підрахунками, навіть якщо перше місце вони займають, навіть якщо до них долучить Кличко чи "Свобода", все одно … по списку видно, що опозиція зливає мажоритарну".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція "злила" мажоритарку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути