понеділок, 30 липня 2012 21:14

Тимошенко та Луценко у списку опозиції відіграють символічну роль - політолог

Тимошенко та Луценко у списку опозиції відіграють символічну роль - політолог
Олексій Гарань: "Нові обличчя у списку і нові принципи - різні речі". Фото: lb.ua

Нові обличчя у партійних списках ще не гарантують нової якості політики.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи зможе забезпечити Об'єднана опозиція, яка сьогодні презентувала свій список, після виборів нову якість політики у парламенті, експерт наголосив:

"Ми можемо побачити нові прізвище і людей, відомих своєю громадянською позицією. Є нові прізвища і по партійному списку. Можливо, хотілось би більше побачити. Але я думаю, що ми можемо побачити багато нових облич в інших списках...".

Гарань пояснив: "Головна проблема — не просто нові обличчя, як нові обличчя, а у тому, за якими правилами вони будуть грати: чи будуть вони грати за старими правилами, чи будуть вони дійсно намагатися дотримуватися нових принципів. От головне. Я думаю, що в цьому буде велика проблема Кличка: там буде багато нових прізвищ, але ми не знаємо, як вони поведуть себе у парламенті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'їзд "Батьківщини" провели на вулиці

"Проблема не нових облич, а нових принципів. А це трошки інші речі. Можна провести нові обличчя, а вони будуть грати за старими правилами", - підкреслив експерт.

Водночас, включення до списку Об'єднаної опозиції екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, які наразі знаходяться за ґратами, Гарань вважає більш символічним кроком.

"Включення їх до партійного списку — це більше символічно, - наголосив він. - А щодо участі Тимошенко та Луценко у виборах по мажоритарці, то таке я не виключаю. Але тут постає питання: якщо їх випустять, чи вони будуть амністовані, чи буде знята судимість, чи зможуть вони з юридичної точки зору брати участь по мажоритарних округах? Теоретично, така можливість є. Але ми ж розуміємо, що наша влада робить все, щоб цього не відбулося, тому це залежить вже і від рішення касаційного суду, від рішень Європейських судів і зрештою від позиції Януковича. Тому тут кілька факторів і присутність їх у партійних списках — то це більш як символ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднаній опозиції було важко знайти компроміси і сформувати список - експерт

Так само символічним вважає експерт і включення до списку дружини екс-міністра внутрішніх справ Ірини Луценко, яка стала номером 18 у списку Обєднаної опозиції ВО "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко та Луценко у списку опозиції відіграють символічну роль - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути