понеділок, 30 липня 2012 15:46

Об'єднаній опозиції було важко знайти компроміси і сформувати список - експерт

Об'єднаній опозиції було важко знайти компроміси і сформувати список - експерт
Олексій Гарань позитивно оцінює сформований список опозиції. Фото: dpravda.org

Об'єднаній опозиції формувати список було важко, бо треба було знайти компроміс між усіма.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

Він наголосив, що загалом список Об'єднаної опозиції, який було представлено сьогодні на з'їзді, є результатом важких домовленостей між усіма партіями.

"Якщо подивитися на цей список — видно, що було важке узгодження між різними політичними силами, які об'єдналися. Ми бачимо, що тут є дійсно представники різних політичних сил і ми можемо уявити, наскільки був складний процес", - пояснив він.

Так, зокрема, позитивним є те, що лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко у списку Об'єднаної опозиції на третьому місці: "Ми побачили Гриценка на третьому місці, а з урахуванням того, що очевидно Тимошенко не буде балотуватися, то він буде номером 2, при тому, що його партія невелика, але йому таки дали другий номер. Я думаю, що це непогано. Це достатньо символічно, бо Гриценко користується популярністю саме як людина, яка займає принципову позицію".

Гарань також додав: "Ми побачили, що серед мажоритарників, які будуть підтримуватися Об'єднаною опозицією є цікаві представники в тому числі із журналістського середовища. І загалом, якщо ми подивимося на цей список, то плюси таки є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На списку опозиції ще рано ставити крапку — він буде іншим – політолог

Так, зокрема, важливим є те, що до списку Об'єднаної опозиції не було включено деяких одіозних постатей, які викликали багато критики у ЗМІ.

"Там немає таких одіозних постатей, які одразу наражають увесь список на небезпеку. Скажімо, пару місяців тому було багато дебатів, що начебто Волков хотів до списку, або він хотів, щоб його підтримала Об'єднана опозиція. Ми бачимо, що цього немає. У попередньому списку була Уляхіна, але тоді була досить жорстка критика і ми бачимо, що її в цьому списку теж немає. Я вважаю, що по багатьом людям, які є в цьому списку, є різні зауваження. Але такі от одіозні постатей, які б могли опинитися в списку, — відсутні. Це позитивно", - пояснив експерт.

Також хорошою ознакою, на думку політолога, є те, що у списку є багато нових людей, які ще не відомі на загальнонаціональному рівні.

 

"У чому була проблема: треба було витримати такий баланс, так би мовити тих, хто вже не перший рік у політиці, в тому числі в парламенті і тих, хто веде організаційну роботу на місцях. Ми бачимо, що у першій сотні достатньо багато людей, які мало відомі на загальнонаціональному рівні, але які, очевидно, займаються поточною роботою в областях і від "Батьківщини" і від "Фронту Змін", - пояснив Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднаній опозиції було важко знайти компроміси і сформувати список - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути