вівторок, 12 жовтня 2010 17:41

Опозиція не задоволена Медведьком

Опозиція не задоволена Медведьком

Фракція БЮТ не обговорювала питання голосування за кандидатуру нового генерального прокурора України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник лідера фракції БЮТ Сергій Соболєв.

Він сумнівається, що БЮТ підтримає призначення на посаду генпрокурором Віктора Пшонку, Рената Кузьміна, Геннадія Васильєва чи Олександра Медведька. "Тому що все, що відбувалося з прокуратурою за останні роки, проходило в тому числі завдяки цим особам. Для Віктора Ющенка і Віктора Януковича Медведько був компромісною фігурою. Тому вони і домовились, коли спільно вносили цю кандидатуру на призначення", - зазначив депутат.

Соболєв не вірить в реформування органів прокуратури. "Ми все чекаємо, коли буде відокремлено слідство від обвинувачень. Але все залишається, як і раніше. Прокуратура попереднім і нинішнім режимами використовувалась з однією метою – знищення опозицію, а не боротьба із злочинністю", - додав "бютівець".

"Я теж не вірю у реформування прокуратури, - зауважив народний депутат із НУ-НС Ярослав Кендзьор. - Всі так звані реформи, які починає нинішня влада, мають тільки гучні назви. Коли глибше приглянешся, з'ясовується, що це просто кроки, які скеровані на те, щоб максимально вхопити все в руки одного політичного клану".

За словами політика, кого б з цих кандидатів не обрав Янукович, кожен буде вірою і правдою служити не закону, а президенту, виконувати всі його вказівки. "Я не сказав би, що Медведько сумлінно і ретельно ставився до розслідування кримінальних справ. Зокрема найгучніших. Ми бачимо, в якому стані впродовж його перебування на посаді були справи і Гонгадзе, і отруєння Ющенка. Генеральна прокуратура не дуже квапилася і працювала, щоб вони були завершені. Якщо зараз вибір Януковича паде на Медведька, то він абсолютно впишеться у команду президента", - наголосив Кендзьор.

Нагадаємо, народний депутат із фракції Партії регіонів Сергій Ківалов заявив, що на крісло Генерального прокурора претендують перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін і заступник глави адміністрації президента, колишній очільник відомства на Різницький Геннадій Васильєв.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не задоволена Медведьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути