Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 17:16

Експерт назвав головного претендента на крісло генпрокурора

Експерт назвав головного претендента на крісло генпрокурора

На сьогоднішній день не можна сказати зі 100% вірогідністю, хто буде генеральним прокурором.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Тому що всередині Партії регіонів йде серйозна боротьба груп впливу. Вона буде ще більш запеклою за місце генпрокурора. Кожна із сторін буде переконувати президента, що треба їх кандидатуру ставити. Для президента дуже важливий принцип інтересів. Виходячи з цього, людина має бути прямо на нього орієнтована і не пов'язана із різними конкуруючими групами. Тому більше шансів у Пшонки. Він є рівновіддаленим від груп Сергія Льовочкіна чи Ріната Ахметова. Васильєв – претендент номер два. Він може сприйматися як занадто самостійна фігура. Останнім часом себе публічно не проявляв. Можливо, така не публічність спрацює на його користь", - зазначив експерт.

За його словами, Ренат Кузьмін може насторожувати певних представників оточення президента своїми зв'язками з деякими з цих груп.

"Наприклад, з тим же Андрієм Портновим. У нього певною мірою є зв'язок з Ахметовим. Але він став занадто публічним і агресивним. Це може сприйматися як прояв надмірної самостійності. А президенту потрібен прокурор-виконавець. У Льовочкіна немає своєї кандидатури на посаду генпрокурора. Він може зробити ставку на Васильєва. Але якщо співпадуть інтереси Льовочкіна і Портнова, ймовірно можуть зіграти на амбіціях Кузьміна", - пояснив Фесенко.

"Як фігура, яка не пов'язана з конкуруючими групами і готова виконувати вказівки президента, Медведько міг би мати певні шанси. Але у Януковича до нього немає достатньої довіри. Медведько сприймається як слабкий прокурор, у якого немає достатньої жорсткості у боротьбі з ворогами. Він завжди шукав компроміси і баланси між Ющенко і Тимошенко чи Януковичем і Тимошенко. Про це пам'ятають і побоюються, що він у жорстких ситуація буде шукати компроміси між групами у Партії регіонів. Тим більше, він вже не сприймається повною мірою, як свій. А на ключові посади в державі президент ставить саме своїх", - наголосив політолог.

Нагадаємо, народний депутат із фракції Партії регіонів Сергій Ківалов заявив, що на крісло Генерального прокурора претендують перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін і заступник глави адміністрації президента, колишній очільник відомства на Різницький Геннадій Васильєв.

Термін повноважень Генпрокурора завершується у жовтні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав головного претендента на крісло генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути