пʼятниця, 01 лютого 2008 08:16

У Ющенка пояснили, чому Піскун не зможе повернутися в крісло Медведька

Секретаріат Президента заявляє про неможливість поновлення колишнього генерального прокурора, депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Святослава Піскуна на посаді генпрокурора.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Таким чином, керівник служби з представництва інтересів Президента в судах і створених ним консультативних, дорадчих і інших допоміжних органах і служб Секретаріату Руслан Кирилюк прокоментував заяви Піскуна про можливість відновлення на посаді.

Зокрема, Кирилюк зазначає, що згідно із частиною 2 статті 152 Конституції закони, які визнані неконституційними, втрачають чинність від дня прийняття Конституційним Судом рішення про їх неконституційність.

Таким чином, на думку Кирилюка, до прийняття 29 січня Конституційним Судом рішення про неконституційність закону "Про особливості звільнення від посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності" зазначений закон діяв і міг застосовуватися.

При цьому Кирилюк зазначив, що зазначене рішення КС не впливає й не може впливати на існування норми частини 2 статті 78 Конституції, за якою депутати Ради не можуть мати іншого представницького мандата, бути на державній службі, займати інші оплачувані посади, займатися іншою оплачуваною діяльністю тощо.

Кирилюк уважає, що рішення КС не впливає на норми частини 4 статті 78, що ставить за обов"язок депутатові здійснювати дії з усунення обставин, які порушують вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності.

Крім цього, Кирилюк зазначив, що постанова Шевченківського районного суду Києва від 26 квітня 2007 року, на виконання якої Піскун указом Президента був відновлений на посаді генпрокурора, скасовано постановою цього ж суду від 16 червня 2007 року, а провадження у справі - закрито.

Раніше рішеннями судів Піскун уже був відновленим на посаді генпрокурора.

Депутати Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Луценко й від фракції Блоку Юлії Тимошенко Святослав Олійник запропонували парламенту звільнити Медведька, внісши в грудні 2007 року проект постанови N1145 "Про висловлення недовіри генеральному прокуророві України".

Піскун допускає своє відновлення в посаді генпрокурора в червні-вересні 2008.

26 квітня 2007 року Ющенко відновив Піскуна на посаді генпрокурора й у зв"язку із цим скасував свій указ від 4 листопада 2005 року про призначення на цю посаду Медведька.

24 травня 2007 року Ющенко скасував свій колишній указ, яким відновляв Піскуна на посаді генпрокурора за рішенням суду через те, що він не відмовився від мандата депутата Верховної Ради й призначив виконуючим обов"язки генпрокурора Шемчука.

1 червня 2007 року Ющенко призначив генпрокурором першого заступника генерального прокурора Медведька, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка пояснили, чому Піскун не зможе повернутися в крісло Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути