Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 12:31

На прохання Кузьміна в Донецьку "знищили" кримінальну справу бандита Немсадзе

Автор: Тетяна Заровна, Gazeta.ua
  Родичі жертв банди Немсадзе
Родичі жертв банди Немсадзе
16 вересня о 9 ранку голова Київського районного суду в місті Донецьку задовольнив прохання заступника генпрокурора Рената Кузьміна і припинив кримінальну справу стосовно кримінального авторитета Гіві Немсадзе.

Це відбулося о 9.00, хоча засідання було призначене на 11. Четверо потерпілих залишилися за межами суду і не потрапили на засідання.

"Починаючи з осені 2007-го Київський райсуд потихеньку розглянув п"ять або шість справ, що стосуються банди Немсадзе. Всі члени угрупування були відпущені цим судом на свободу, включаючи тих, які були екстрадовані з Москви в січні 2006-го", - сказала Gazeta.ua одна з потерпілих Лариса Власова.

Нікого з бандитів не судили за вбивство. Більше 10 людей разом з Немсадзе постали перед судом за приховування злочинів, які вчинили вже покійні члени банди люди.

На думку Київського райсуду угрупованням командував брат Немсадзе - Гурам, а вбивства здійснювали люди, яких немає в живих.

У жовтні 2001-го разом з товаришем Артуром пропав син Лариси Власової - Дмитро. Він до цих пір перебуває в розшуку . Дмитро мав контакти з фірмою Гіві Немсадзе.

"У 2005-му до мене приїхав слідчий з Генпрокуратури Каліфіцький і розповів, що в селищі Новий Світ знайшли поховання п"ятьох людей у покинутому шурфі. Серед трупів перебував Артур, а сина так і не знайшли", - зазначила Власова.

Всі потерпілі вважають, що районний суд знищив кримінальну справу щодо угрупування і відпустив на волю всіх бандитів.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін зробив подання про звільнення від кримінальної відповідальності відомого в кримінальних колах Гіві Джвебовіча Немсадзе .

Як відомо на сьогоднішній день, за бандою Немсадзе числиться 57 вбивств, в тому числі і замовні.

На сайті Інтерполу навіть сьогодні висить оголошення про розшук ватажка злочинного бандформування.

У 2005 році тодішній начальник УВС Донецької області Михайло Клюєв заявив, що карним розшуком Донецької області було знешкоджено "найвпливовіше, криваве, жорстоке злочинне співтовариство, лідером якого був Гіві Немсадзе".
Зараз ви читаєте новину «На прохання Кузьміна в Донецьку "знищили" кримінальну справу бандита Немсадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути