середа, 15 вересня 2010 14:26

Генпрокуратура пробачила кримінальному авторитету Гіві 57 убивств (ФОТО)

У даний час у Київському районному суді міста Донецька розглядається подання заступника генпрокурора Рената Кузьміна, відомого вихідця з Макіївки, про звільнення від кримінальної відповідальності Гіві Джвебовіча Немсадзе, відомого за кличками "Гівчік" і "папа".

На думку генпрокуратури, Гіві Немсадзе винен лише в приховуванні вбивств, але особисто не здійснював цих злочинів.

Ренат Кузьмін просить звільнити відомого кримінального авторитета від відповідальності за давністю років.

Як відомо, з моменту вбивства 5 членів банди Немсадзе пройшло більше 5 років.

Нагадаємо, 1998 року 5 членів банди, серед яких два брата Мішакови, були вбиті і зариті в братській могилі в селищі Чулковка.

Єдина потерпіла, яка була присутня на засіданні суду, Валентина Християнівна Мішакова, звинуватила Немсадзе у вбивстві своїх дітей.

За її словами, Мішаков Вадим і Мішаков Олександр працювали у фірмі Гіві Немсадзе.

Як їй стало відомо на слідстві, він керував їх убивством.

Але на думку слідства на сьогоднішній день, організатором і ватажком банди був не Гіві, а його старший брат Гурам, про це ж заявив у суді підсудний.

Немсадзе заявив, що в липні цього року він з"явився в прокуратуру з повинною, оскільки вже помер його старший брат і він хотів зізнатися, що нікого не вбивав.

Він заявив, що вбивство братів сталося в його офісі, але він при цьому не був присутній, а весь цей час переховувався, оскільки боявся конкурентів.

За словами потерпілої, головою Київського районного суду міста Донецька Володимиром Бауліним минулого року вже були відпущені на свободу троє інших членів банди, які восени 1998 року розстріляли її синів. Ще двох членів банди відпустив на свободу інший суддя цього ж суду, який розглядав їхню справу.

Як повідомила В. Мішакова, злочинці сиділи, поки тривало слідство, близько 2 років, а потім вийшли на свободу і поїхали хто-куди.

Як повідомила потерпіла, її синів убили за те, що вони відмовилися вбивати інших людей.

"Гурам Немсадзе не має відношення до цих вбивств, його взагалі не було в місті. Всьому Донецьку відомо, що ватажком банди був Гіві, і він несе відповідальність за вбивство моїх дітей", - розповіла Валентина Християнівна.

За визнанням самих членів банди, розстріляних звинуватили в зраді.

В. Мишакова сказала, що боїться за своє життя, так як її попередили, якщо вона прийде до суду, то не протягне і півроку.

Як відомо на сьогоднішній день, за бандою Немсадзе числиться 57 вбивств, в тому числі і замовні.

Нагадаємо, що у 2005 році тодішній начальник УВС Донецької області Михайло Клюєв заявив, що карним розшуком Донецької області було знешкоджено "найвпливовіше, найкривавіше, найжорстокіше злочинне угрупування, лідером якого був Гіві Немсадзе".

М. Клюєв тоді пообіцяв журналістам, що "всупереч усьому" з часом назве прізвища чиновників і правоохоронців, які опинилися у злочинній змові з бандитами. "Робота йде постійно і тому багато хто сьогодні знаходяться в страху, коли ж дійде до них, особливо ті, які мають корумповані зв"язки", - сказав тоді М. Клюєв.
Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура пробачила кримінальному авторитету Гіві 57 убивств (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути