понеділок, 04 лютого 2013 17:43

Опозиція може використати тему проблемних округів в якості торгу - експерт

Опозиція може використати тему проблемних округів в якості торгу - експерт
Володимир Цибулько. Фото: mnenie-ua.com

Опозиція намагається відстрочити проведення перевиборів на 5-ти проблемних округах, бо розуміє, що може програти.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Цибулько.

Нагадаємо, що парламентська опозиція вимагає від ЦВК встановити результати виборів до Верховної Ради в округах № 94, 132, 194, 197, 223 за протоколами ДВК. Відповідний проект постанови №2166 за підписами голів трьох опозиційних фракцій зареєстровано в парламенті в понеділок.

"Нарешті юристи опозиції зрозуміли, що основною інстанцією, яка встановлює результати виборів, є Центральна виборча комісія. В принципі, технологічно це виглядає як система торгу: ви погоджуєтеся на такий результат у цих округах, а ми підемо на поступки щодо інших речей", - прокоментував він проект закону опозиційних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" Левченко вважає, що вже може й не потрапити до парламенту

Цибулько зауважив, що в опозиції є кілька тем, на компроміси в яких вона може піти. Так, наприклад, це є і питання щодо євроінтеграції, зокрема узгодження спільної євроінтеграційної заяви.

"Тобто, все, що буде вестися у цьому напрямку, може стати предметом компромісу. І розрахунок якраз ведеться на те, що в ситуації, коли європейська еліта не поспішає у питанні щодо України, то цей компроміс може бути козирем для влади у стосунках із Європою", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція передумала проводити перевибори в проблемних округах

Крім того, на думку політолога, такий варіант виходу із ситуації щодо 5-ти проблемних округів, для опозиції є ще й змогою відтягнути час.

"Опозиція знайшла спосіб, як уникнути зайвих витрат і не програти. Зрозуміло, що фактично зараз, за нинішнього морального стану опозиції, вона не виграє у жодному з цих округів. Не тому що у неї немає ресурсів, а тому що психологічний стан кандидатів, які там можуть висуватися, не надто переможний. І тут, мені здається, цей момент дуже добре відчувають лідери опозиції і думають, якби відстрочити цю виборчу кампанії максимально довше", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація із проблемними округами вийшла із правового поля і повернути її туди буде важко" - Черненко

Він додав: "Я не виключаю, що основним завданням внесення цього законопроекту є просто відтягування часу. А це відтягування часу потім можна буде потрактувати як просто небажання влади проводити виборчу кампанії. В результаті, всіх "собак" можна повісити на владу".

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція може використати тему проблемних округів в якості торгу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути