середа, 16 січня 2013 14:05

Влада загнала себе в пастку, відмовившись визнавати переможців на 5 округах - Даценко

Влада загнала себе в пастку, відмовившись визнавати переможців на 5 округах - Даценко
фото надане Леонідом Даценком

Владі конче потрібна хоч якась маленька перемога, аби вселити у своїх прихильників віру в загальну перемогу Януковича на президентських виборах. Водночас вона розуміє, що шансів виграти немає на жодному із п'яти проблемних округів та на мерських виборах у Києві.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив кандидат у депутати по 197 виборчому окрузі опозиціонер Леонід Даценко.

"Уряд не заклав гроші на перевибори в цьогорічному бюджеті. А розмови про перевибори йдуть. Значить гроші заберуть у бюджетників. Або не заберуть, а скажуть, що вибори непотрібні, бо на них немає грошей. Тому найкращим виходом для регіоналів буде не призначення перевиборів. Є 445 депутатів – і досить. І байдуже, що при цьому порушується Конституція. У Конституції між іншим написано, що єдиною державною мовою є українська, але Колесніченко на це мало зважає", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" Сергій Сас пропонує не проводити перевибори на 5 проблемних округах

Даценко вважає, що влада сама себе загнала в пастку, відмовившись визнавати переможців на 5 округах: "В законі чітко написано, що результати виборів встановлюються протягом двох тижнів. Однак цього зроблено не було. Тепер звернулися до Конституційного Суду. Але той мусить керуватися законом. Якби в законі написали, що результати виборів встановлюються протягом року – інша справа. Але це нонсенс. Тому розумного вирішення проблеми я не бачу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів просить КС розібратися з перевиборами на 5 округах

Нагадаємо що на парламентських виборах перемогу в мажоритарному окрузі № 197 з центром у місті Каневі здобув Леонід Даценко. Однак окружна комісія сфальшувала протокол і визнала переможцем Богдана Губського. А ще через кілька днів невідомі винесли з Канівського архіву коробки з бюлетенями.

Зараз ви читаєте новину «Влада загнала себе в пастку, відмовившись визнавати переможців на 5 округах - Даценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути