субота, 27 квітня 2013 16:26

Опозиція має дати оцінку діям Княжицького щодо ТВі — політолог

Опозиція має дати оцінку діям Княжицького щодо ТВі — політолог
Олександр Палій. Фото: podrobnosti.ua

Опозиції варто було б розібратись, що насправді відбувається навколо каналу ТВі.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політичний експерт Олександр Палій.

"Очевидно, що Микола Княжицький має якісь персональні інтереси у конфлікті навколо ТВі. Принаймні, виглядає усе саме так. Адже насправді питання не у тому, що змінився власник телеканалу, а в тому, як це відбулося. Уся ситуація категорично не відповідає тому, що мало б відбуватися з точки зору цивілізованої громадськості. Потрібно вирішувати, на чиєму боці юридична правда. Дивно, що була обрана абсолютно чудернацька стилістика цього процесу. Тому важко сказати, чи це корпоративний конфлікт, чи політичний наїзд. Досі журналісти не знають відповіді на це питання",- зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У понеділок будуть відновлені переговори з новим керівництвом ТВі

На думку Палія, саме опозиція має розібратися зі цим питанням, бо це у її інтересах.

"Опозиційні лідери правильно зробили, що висловили стурбованість. Правда, потрібно було робити це трішки раніше. Очевидно, вони довго з цим розбиралися. Важливо дізнатися, кому вигідна уся ця ситуація. Взяли розділили журналістську спільноту, яка відстоює приблизно однакові принципи, на ворогуючі табори. Почалися якісь чистки серед журналістів. У результаті — єдиний незалежний від влади телеканал паралізований, якщо не знищений. У процесі того, коли влада готується до продажу ГТС та референдуму, це може стати фатальним. Враження таке, що робиться усе це навмисно", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прямий ефір ТВі випускають "заїжджі" оператори. Колектив продовжує страйк

Що ж до позиції Княжицього у цій ситуації, політолог зауважив: "Окремі люди у цій ситуації можуть бути використані втемну. Лідери опозиції повинні дати оцінку діям Княжицького. Але для початку розібратися: чи це дійсно корпоративний конфлікт, чи знищення ЗМІ. Бо якщо демократична журналістська спільнота буде налаштована проти опозиції, остання від цього тільки втратить".

Нагадаємо, що Микола Княжицький дотримується думки щодо законної зміни власників ТВі. Водночас, лідери Об'єднаної опозиції закликали якнайшвидше визначити остаточного власника каналу задля збереження журналістського колективу та дотримання принципів свободи слова та телеканалі. Журналісти неодноразово публікували інформацію щодо того, що насправді зміна власника відбулася шляхом рейдерського захоплення.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має дати оцінку діям Княжицького щодо ТВі — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути