середа, 05 червня 2013 13:01

Опозиція хоче публічного звіту слідчої комісії щодо фальсифікацій на виборах до ВР

Опозиція хоче публічного звіту слідчої комісії щодо фальсифікацій на виборах до ВР
Після оприлюднення звіту з трибуни ВР опозиційні депутати внесуть пропозиції щодо висновків Комісії. Фото: newsru.ua

Опозиція вимагає оприлюднення звіту в сесійній залі Тимчасової слідчої комісії щодо фальсифікацій на парламентських виборах.

Про це на брифінгу у Верховній Раді сказав депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков.

"Цей звіт оприлюднювали у пресі. Ми вдалися до цього кроку, коли зрозуміли, що апарат Верховної Ради й особисто керівництво парламенту зробили все, аби цей звіт не побачив трибуни парламенту", - зауважив він.

Аваков розповів, що звіт складається з 45-ти сторінок. Депутат зауважив, що після оприлюднення його з трибуни опозиційні депутати внесуть пропозиції щодо висновків Комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах у Василькові зафіксовано перші порушення: з ДВК виганяють журналістів

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний повідомив, що керівництво регламентного комітету порушило права народних депутатів на виконання ними повноважень. За його словами, депутати від Партії регіонів і КПУ, які мали працювати в комісії, зловживали своїми повноваженнями - жодного разу не брали участь у роботі Комісії.

"Незалежно від цього, Тимчасова слідча комісія попрацювала і підготувала звіт, як того вимагала постанова Верховної Ради. Натомість сьогодні голова Верховної Ради оголосив про припинення її діяльності, аргументуючи це якимось висновком регламентного комітету. Я як перший заступник голови регламентного комітету, до сфери відповідальності якого належить питання правового статусу тимчасових слідчих комісій, відповідально заявляю, що жодного рішення про припинення діяльності цієї Комісії не було", - наголосив Пишний.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче публічного звіту слідчої комісії щодо фальсифікацій на виборах до ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути