четвер, 28 березня 2013 10:09

Експерт: Мета влади у Києві: розділити опозицію і виграти вибори "гречкою"

Експерт: Мета влади у Києві: розділити опозицію і виграти вибори "гречкою"
Олександр Палій. Фото: telegraf.com.ua

Місцева влада буде тільки тоді ефективною, коли обиратиметься абсолютною більшість та на менший строк.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, підводячи підсумки роботи київської влади з ліквідації наслідків снігопаду.

Він переконаний, місцеві вибори треба проводити частіше, ніж раз на п'ять років, оскільки за такий час громадяни забувають, що неправильно робить влада.

"Для місцевої влади вибори раз на п'ять років — це дуже багато. Їх треба проводити щонайменше раз на три роки, щоби люди не встигали забувати, що там наробила влада, - зауважив Палій.- Суспільство поки не поставило людей, які "нагорі", собі на службу. Є, звичайно, патологічні випадки, яких вже ніколи на службу не поставиш, яких треба тільки гнати, але й щодо тих, хто теоретично міг би працювати, вимога до них у суспільства не сформована".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції порадили в обхід Партії регіонів створити у Києві двовладдя

Щодо ситуації у Києві, то експерт не виключає, що "метод гречки" ще досі дієвий і влада, навіть наробивши багато шкоди, за кілька місяців до виборів зможе, "розносячи гречку" знову виграти вибори.

"У Києві, не зважаючи на те, що опозиція розповідає, що вона дуже гарно виграла вибори, треба сказати, що партія "гречки" була дуже великою і вона такою залишається. Думаю, що завдання влади зараз розділити опозицію на кілька частин і виграти гречкою", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв розповів, що означатиме для киян акція опозиції 2 квітня

Політолог підкреслив: "Однак, для того, щоби відновити у Києві народовладдя, обов'язково вибори мають проводитися у два тури. У нинішній патологічній системі, яка була задіяна і на парламентських виборах, і на місцевих — діє система відносної більшості, коли вибори проводилися в один тур. А це означає, що завдяки цій системі збільшується роль інтриг, грошей, підкупу, фальсифікацій. Така маніпулятивна система була запроваджена навмисно і її, звичайно, треба терміново скасовувати. Для демократії і народовладдя ця система дуже шкідлива. І тут треба ставити попереду інтереси громади та демократії, а не власні інтереси політиків, які десь за кавою про щось домовляються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Ко стосовно Києва поводять себе, як панічні боягузи - Шкіряк

Щодо проведення виборів у Києві, то, на думку експерта, все залежатиме від поведінки самих киян. Так, він зауважив, що якщо кияни масово вийдуть на вулицю із вимогою оголошення дати виборів у столиці, то є шанс на те, що вони пройдуть у законний термін.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Мета влади у Києві: розділити опозицію і виграти вибори "гречкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути