Ексклюзиви
середа, 27 березня 2013 18:33

Соболєв розповів, що означатиме для киян акція опозиції 2 квітня

Соболєв розповів, що означатиме для киян акція опозиції 2 квітня
Фото: batkivschina.com

Акція 2 квітня стане показником того наскільки болісно люди сприймають події останніх днів і років у столиці. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Опозиція повинна завжди піднімати найболючіші теми, які хвилюють людей. Я вважаю, що це (вибори в Києві - ред.) - найболючіша тема однозначно. Якщо акцію організують лише політичні партії, ясно що воно ніколи не отримає такого розголосу як за умови, якщо піднімуться самі кияни. Вони розуміють, що влади у Києві немає. Є просто генерал-губернатор представник Януковича у Київській губернії з центром у місті Києві. З цього часу місто розглядається виключно як плацдарм для пограбування для Януковича та його наближених: Ахметова, Хмельницького, залишків клану Черновецького. Вони просто поділили Київ. Сьогодні усі розуміють, що єдиний порятунок у цій ситуації - проведення легітимних законних виборів. Бо ми уже фактично сьомий місяць не має голови міста. Секретар міста незаконний виконував обов'язків голови. Нехай читають закон про столицю. А другого червня у нас не буде й міської ради як такої", - розповідає Соболєв.

Нардеп впевнений, що кияни самі розуміють, що потрібно негайно проводити вибори у столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська пообіцяла вчити українську і надалі ходити до Ради

"Для того, щоб усвідомити ситуацію, достатньо слідкувати за тим, що відбувається у Верховній Раді, за подіями, які відбуваються на вулицях Києва, де проводить опозиція свої акції. Думаю, цього достатньо для того, щоб люди зрозуміли: в Києві немає ні законної влади, ні голови міста, ні Київської міської ради. Абсолютно очевидно, що потрібно і далі пояснювати, але тут все залежить від киян", - ствердив він.

Соболєв наголосив: "Наскільки мені відомо, роз'яснювальна робота ведеться усіма опозиційними політичними силами: і "Батьківщиною", і УДАРом, і "Свободою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Чесно" розповіли про 13 кроків для підвищення прозорості роботи парламенту

Крім того такою роботою займаються і депутати, які обрані за мажоритарними округами у столиці. Зараз важливо, щоб кияни зрозуміли: усі біди, які звалилися на Київ, це не біди, які залежать від погоди, це біди, які залежать від того, що влада займається не міським господарством, а розкраданням Києва", - вважає він.

Соболєв зауважує, що акція 2 квітня стане "показником того, наскільки люди болісно сприймають те, що відбувалося цими днями у Києві і те, що відбувалася за усі ці роки за керування Черновецького та Партії регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Соболєв розповів, що означатиме для киян акція опозиції 2 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути