Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2012 01:58

Опозиція давно програла парламентські вибори - політолог

Опозиція давно програла парламентські вибори - політолог
Михайло Погребинський: Турчинов підтримувати Яценюка на виборах у президенти. Фото: ura-inform.com

Опозиція програла вибори ще тоді, коли погодилася на змішану виборчу систему.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.

Експерт висловив думку, що список Об'єднаної опозиції — це результат домовленостей між Арсенієм Яценюком та Олександром Турчиновом з Андрієм Кожем'якіним.

"Все це - підготовка до якогось зговору Яценюка із командою Турчинова-Кожем'якіна. Вони готуються до того, щоб бути лівою, правою чи п'ятою рукою Яценюка, як кандидата в президенти. Хоча вони настільки нерозумні, що не розуміють, що у Яценюка взагалі жодних шансів стати президентом немає", - пояснив він.

У зв'язку з цим, на думку політолога, можна зробити висновок, що опозиція парламентські вибори уже програла.

Він підкреслив: "Опозиція вибори програла вже давно. І слабкий список – це елемент програшу. Раніше вони програли вибори, тому що поступилися і погодилися на модель змішаної системи. З того моменту було очевидно, що почався процес програшу. Крім того, вони програли, тому що не змогли підготувати початок кампанії, переформовуватися таким чином, щоб на свій бік перебрати тих людей, які розчарувалися у Партії регіонів на сході і півдні, для того, щоб мати шанс отримати більшість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На списку опозиції ще рано ставити крапку — він буде іншим – політолог

На заваді цьому, за словами Погребинського, стала поведінка опозиції щодо "мовного" законопроекту "регіоналів" "Про засади мовної державної політики":

"Вони (опозиція) свідомо пішли інших шляхом. Вони вчинили істерику щодо "мовного" закону таким чином, що у пересічного громадянина вже немає можливості відрізнити Яценюка –Тимошенко від позиції Фаріона. Для пересічного громадянина немає різниці. Це означає, що опозиція завідомо відмовилася від того, щоб отримати оту частину голосів. Не тотально, бо вони отримають якусь невеличку частину, але могли б отримати велику частину, бо Партія регіонів майже половину своїх прибічників втратила".

"Тут продовжилася гра на тотальну поразку, яка підкріплена дуже слабким складом мажоритарників", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція давно програла парламентські вибори - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути