Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2013 14:49

Опозиція боїться понизити градус дискусії навколо Тимошенко - експерт

Опозиція боїться понизити градус дискусії навколо Тимошенко - експерт
Володимир Цибулько каже, що позачергову сесія скликати не обов'язково. Фото: obozrevatel.com

Позачергова сесія парламенту нічого не змінить в ситуації екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Партія регіонів особливо не пручається проведенню такої позачергової сесії. Але для опозиції аргументом її проведення було б формування якоїсь постанови, а краще – законодавчого акту. Просто обговорити тему Юлії Тимошенко та Юрія Луценка замало. Для цього не обов'язкового скликати позачергову сесію", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко ставить опозиціонерів у важке становище, щоби вони не зблизилися із владою"

Говорячи про те, чому опозиція так наполягає на скликанні сесії, експерт зауважив: "Опозиція просто боїться понизити градус суспільної дискусії довкола Тимошенко. Бачили її персональну боротьбу після Нового року – акцію непокори із ночівлею у душовій, яка нічого не дала. Поки що опозиція цією позачерговою сесію пробує той самий стиль, як і колишній прем'єр, бо не ламає сценарію і не змінює обставин".

За словами політолога, борючись за персональне голосування, опозиціонерам треба більш ретельно готувати документи. "Наявність тієї чи іншої людини в країні дуже легко з'ясувати через прикордонну службу. Якщо у підписних листах за позачергову сесію справді персональних підписів немає, а вони сфальшовані, то це черговий скандал. Тоді боротьба за особисте голосування, на якій опозиція майже зробила собі добре ім'я, перекреслюється однією цією справою", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Інформація про скандал в "Борисполі" лягла на стіл президента ПАРЄ

Він впевнений, що у багато опозиціонерів бояться того, що екс-прем'єр вийде на волю. "Бо тоді руйнується накатаний сценарій і існуюча ієрархія всередині. Думаю, вона це не розуміє. Тимошенко та найближчі до неї люди переоцінюють її вплив на "Батьківщину" та фракцію. З першого дня ув'язнення їй треба було думати про свою нову окрему партію. Вона втратила реальний зв'язок із "Батьківщиною", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція боїться понизити градус дискусії навколо Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути