пʼятниця, 25 січня 2013 13:54

Соболєв: Інформація про скандал в "Борисполі" лягла на стіл президента ПАРЄ

Соболєв: Інформація про скандал в "Борисполі" лягла на стіл президента ПАРЄ
Фото: tymoshenko.ua

В тому, що прикордонники не випустили народного депутата, постійного члена української делегації в ПАРЄ Сергія Власенка, на засідання організації в Стасбург, винен і спікер Володимир Рибак, за що він повинен буде відповісти.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив заступник голови фракції "Батьківщини" Сергій Соболєв.

Коментуючи ситуацію яка склалася в аеропорту "Бориспіль" з народним депутатом від Батьківщини, постійним членом української делегації від України Сергієм Власенком, він зазначив: "Нажаль, це питання не одного Власенка. Це і питання Олени Кондратюк, яку так само не пустили в Страсбург, хоча вона є повноцінним учасником делегацій".

Окрім того, він зазначив, що Власенко був змушений "скористатись загальним паспортом де в нього була шенгенська віза, і так само його не пустили". Соболєв додав, що інформація про цей випадок  "лягла на стіл президента ПАРЄ Жана-Клода Міньйона, вона лягла на стіл комітету процедури (аналог нашого Регламентного комітету)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: позачергова сесія Ради - це спосіб тиску на уряд

"Тільки ми дізнались, члени делегації в ПАРЄ від української опозиції, підписали лист на ім'я президента ПАРЄ і переконаний, що реакція має бути однозначна". Окрім того, він зауважив, що "за процедурою має бути визначено, що відбулося порушення міжнародних стандартів, і має бути направлена відповідна нота спікеру парламенту Рибаку".

Політик переконаний, що така в ситуації винен і спікер Володимир Рибак, оскільки він "фактично відмовився видати дипломатичні паспорти, бо тільки по його розпорядженню ці паспорти видаються".

За його словами, спікер неодноразово надавав дозвіл представникам Партії регіонів використовувати у власних цілях дипломатичний паспорт і вважає це нормальним, "а от двох учасників української делегації випустити за межі країни, то це вважають не нормальним".

"Тому, ми зараз будемо ініціювати створення комісії стосовно того, хто використовує дипломатичні паспорти, прикриваючись своїм статусом, яким чином вони використовуються" - підкреслив заступник голови української делегації в ПАРЄ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметова згадують у справі Щербаня для того, щоб відвернути увагу від Тимошенко - "регіоналка"

Зокрема, Соболєв наголосив, що це перший випадок коли член офіційної делегації не випускається країною: "Були до цього випадки коли не впускали членів ПАРЄ на територію інших держав, де вони проводили моніторинг і тому подібне, але щоб власна країна з порушенням Конституції, міжнародних актів не випускала... Думаю що ці факти стануть фактом розслідування".

Нагадаємо, вчора вранці прикордонники не випустили сьогодні з аеропорту "Бориспіль" до Страсбурга на сесію Парламентської Асамблеї Ради Європи народного депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: Інформація про скандал в "Борисполі" лягла на стіл президента ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

170

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути