четвер, 24 січня 2013 13:47

Ахметова згадують у справі Щербаня для того, щоб відвернути увагу від Тимошенко - "регіоналка"

Ахметова згадують у справі Щербаня для того, щоб відвернути увагу від Тимошенко - "регіоналка"
Фото: radioera.com.ua

Ім'я Ріната Ахметова згадують у справі щодо вбивства нардепа Євгена Щербаня для того, щоб відвернути увагу від Юлії Тимошенко. Таку тактику захисту використовують не вперше. Про це у коментарі сказала нардеп-"регіоналка" Олена Бондаренко.

"Хто причетний до вбивства повинне з'ясувати слідство. Усіх допитати, звести і так далі. Говорити зараз про причетність якихось нових персон, які з'являються з тієї чи іншої сторони, ми не можемо. Адже ми не слідчі, не адвокати і не судді. Якщо у адвокатів є достатньо аргументів вимагати запросити на допит ту чи іншу персону, у тому числі і згадуваного ними Ріната Ахметова, вони мають на це право. Але за умови, що для цього є всі підстави",- сказала "регіоналка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатський УДАР позивається до голови ВР і піде у Європейський суд

"На мою думку, коли з'являються такі-от голосні імені людей, які відомі не лише у нашій країні, але й далеко за її межами, це означає, що хочуть привернути до чогось увагу. Мені не зрозуміла мотивація. Можливо, це перевід стрілок. Адвокат заявив про нібито причетність до справи якоїсь відомої персони, намагаючись привести інтерес чи увагу до свого підзахисного. Тут потрібно розбиратися із мотивацією. В суді розберуться з цим. Я б на себе функцію адвоката не брала", - сказала вона.

Бондаренко додала також, що сторона Тимошенко намагається політизувати справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви опозиції показові, бо вони просто демонструють свою опозиційність — експерт

"Шукає політичний шлях захисту. Тобто не шукають доказів невинності своєї підзахисної,а якраз привертають якісь нові інформаційні приводи, щоб відвести від основної лінії. На одному із ефірів бачила як вони використовують таку тактику. Зокрема, адвокат Тимошенко той же Сергій Власенко. Він спробував прив'язати до цієї справи мало не всю донецьку бізнес-тусовку. І почав віщати загробовим голосом, що ви, мовляв, погляньте, кому газовий ринок перейшов потім. І назвав зокрема СІД. Цією компанією керує Сергій Тарута, який, якщо мені не зраджує пам'ять, був радником у Юлії Тимошенко. І мав з нею достатньо близькі, робочі стосунки. Тому, коли називають такі-ось голосні імена, або ж вживають слова "донецькі бандити", "донецькі пацани", очевидно, що намагаються культивувати, використовувати політичний компонент на старих стереотипах 2004 року. Є донецькі такі-сякі і є всі решта, просто світлі й пухнасті. Тому, якщо називають голосне ім'я пов'язане із кримінальною справою, потрібно бути дуже обережним в оцінках. Я вбачаю у всіх цих заявах саме політичний контекст. Тактика вибрана депутатами Тимошенко політичний захист, а аж ніяк не юридичний", - запевнила депутатка.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова згадують у справі Щербаня для того, щоб відвернути увагу від Тимошенко - "регіоналка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

106

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути