середа, 18 січня 2012 10:40

Опозиція 22 січня підпише програмний документ консолідації - Томенко

Опозиція 22 січня підпише програмний документ консолідації -  Томенко

Віце-спікер Микола Томенко розповів, що 22 січня на День Соборності опозиція має підписати програмний документ, який стане початком консолідації політичних сил.

В ефірі 5 каналу політик наголосив, що День Соборності - важливий момент в українському світогляді, оскільки українці дуже довго були в межах різних країн.

"Тому ідея мати власну соборну державу, в єдиних кордонах де живуть українці — це одна із таких об'єднуючих мега-ідей ", - наголосив він.

Щодо об'єднання опозиції на День Соборності, Томенко розповів, що буде здійснено перший важливий крок до консолідації різних політичних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднання опозиції 22 січня буде формальним і символічним - Карасьов

"22 січня буде підписаний документ — це загальний документ, який стосуватиметься програмних принципів, принципів нашої співпраці у наступному парламенті. Ясно, що це перший крок. Далі будемо робити якийсь другий крок. Наприклад, ідея тотального єдиного списку, де вся опозиція буде вишикувана в один список і я думаю, що це дуже складна ідея. Але якщо ми хоча би пройдемо шлях погоджених кандидатів у мажоритарних округах, то зрозуміємо принцип роботи в міжпартійних списках. То так, це буде крок достатньо великий", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов закликав киян прийти 22 січня на Софійську площу

"Я притримуюся такої точки зору, що треба рухатися, домовлятися, а ступінь консолідації покажуть результати переговорів", - підкреслив він.

Томенко вірить, що після Дня Соборності процес об'єднання опозиції не припиниться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича розповіли, як президент готується до Дня соборності

"День Соборності - це знаковий день. Але він справді буде знаковим, якщо цей початок консолідації з підписання документа на День Соборності буде закріплено відповідними діями і підкріплено відповіними результатами на виборах. Тому що, зазвичай, справжня політика — це та політика, яка закінчується реальною дією, а реальна дія — це результат виборів 2012 року", - підкреслив віце-спікер.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція 22 січня підпише програмний документ консолідації - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути