четвер, 12 січня 2012 14:04

У Януковича розповіли, як президент готується до Дня соборності

У Януковича розповіли, як президент готується до Дня соборності

Президент України Віктор Янукович приділяє серйозну увагу підготовці до святкування Дня соборності і свободи і має намір взяти участь у святкуванні цієї дати, повідомив голова адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Президент приділяє цій темі дуже велику увагу. Він сам особисто візьме участь у святкуванні 22 січня", - сказав голова президентської адміністрації.

При цьому Льовочкін підкреслив, що президент налаштований робити все для того, щоб об'єднувати країну у майбутньому.

Водночас опозиційні сили у цей день запланували проведення спільної акції, на якій політичні партії підпишуть резолюцію про об'єднання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Януковича пояснили, що скасування Дня свободи - заслуга громадськості

День соборності був встановлений в 1999 році указом президента, враховуючи політичне й історичне значення об'єднання Української народної республіки (УНР) і Західно-української народної республіки (ЗУНР) у 1919 році для створення єдиної соборної української держави.

30 грудня 2011 Янукович підписав указ "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят", згідно з яким 22 січня відзначатиметься як День соборності і свободи Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція фіксуватиме "дурників", які їдуть до Києва на День Соборності

22 січня 1919 на Софійській площі Києва було оголошений Акт злуки (возз'єднання) УНР і ЗУНР. На його підставі ЗУНР входила в УНР як західної області УНР. Однак, внаслідок складної міжнародної і внутрішньої ситуації, возз'єднання українських держав не було втілено в життя, їх адміністративні органи продовжували діяти незалежно. В Україні громадськість вперше широко відзначила день возз'єднання УНР і ЗУНР 22 січня 1990 року, коли люди утворили багатокілометрові живі ланцюги між містами.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича розповіли, як президент готується до Дня соборності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути