пʼятниця, 13 січня 2012 20:46

Об'єднання опозиції 22 січня буде формальним і символічним - Карасьов

Об'єднання опозиції 22 січня буде формальним і символічним - Карасьов

Поки що невідомо, на яких фундаментальних принципах буде об'єднуватися опозиція, вважає політолог Вадим Карасьов.

"Я думаю, що 22 січня, у День Злуки, відбудеться символічна, декларативна, маніфестована злука всіх опозиційних або напівопозиційних сил. Тому в такий день не говорити про злуку, про об'єднання було б просто ритуальним політичним самогубством. Тому і напередодні цього дня, і в цей самий день буде багато слів про об'єднання. Але виникає питання: навколо чого об'єднуватися, на яких принципах, за якими критеріями і з якою метою, і які завдання", - зазначив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів хочуть бачити об'єднану опозицію

За його словами, можна просто заявити про об'єднання і говорити, навіть, про єдиний опозиційний список на вибори до Верховної Ради України.

"Але за якими принципами він буде об'єднуватися, хто туди увійде, чи буде якесь рейтингове голосування. Чи це зроблять власноруч?! Тобто, в режимі ручного опозиційного управління лідери опозиційних колон, фракцій, груп об'єднаються. Ось у чому питання. І головне – на яких програмних принципах і фундаментальних засадах буде це об'єднання. І заради чого. Заради того, щоб тільки проінформувати опозиційний електорат, що процес пішов? Чи заради того, щоб це об'єднання було дійсно об'єднанням зусиль з реалізації спільних прагнень самого опозиційного суспільства", - наголосив експерт.

Нагадаємо, у День Соборності, 22 січня, у Києві на Софіївській площі Комітет опору диктатурі проведе спільну акцію опозиції, під час якої відбудеться підписання документів про Об'єднану опозицію.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання опозиції 22 січня буде формальним і символічним - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути