вівторок, 08 січня 2013 09:56

Опозиціонери хочуть, аби чиновники їздили на вітчизняних автомобілях

Опозиціонери хочуть, аби чиновники їздили на вітчизняних автомобілях
Олександр Бригинець: "Авто чиновників нагадують бенкет під час чуми". Фото: telegraf.com.ua

Опозиція хоче забрати у вищих державних чиновників службові іномарки і пересадити їх на автомобілі вітчизняного виробництва.

Відповідна ініціатива представлена ??на розгляд ВРУ у вигляді законопроекту № 1122 про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо використання службового транспорту).

Про це повідомив один з авторів відповідного законопроекту народний депутат України Олександр Бригинець.

"Автомобілі чиновників, часом, нагадують бенкет під час чуми. Коли соціально-економічна ситуація в державі надзвичайно складна, держслужбовці, ніби нічого не сталося, продовжують дивувати громадян не тільки золотими унітазами, але і шикарними іномарками. Чиновників потрібно поставити в ті ж умови, в яких живе суспільство!", - заявив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов знайшов спосіб наповнити бюджет столиці

Згаданий законопроект спрямований на "приведення у відповідність з соціально-економічного становища країни умови використання службового транспорту керівниками державного органу". Тобто, проект передбачає використання посадовими особами транспорту вітчизняного виробника.

На думку ініціаторів законопроекту, це не тільки істотно заощадить бюджетні кошти, але і підтримає вітчизняного виробника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За незаконний перерозподіл бюджету винні мають нести кримінальне покарання - нардеп

Законопроектом пропонується доповнити главу 4 Закону України "Про державну службу" статтею 33-1 "Використання службового транспорту", в якій визначено граничні суми вартості автомобілів для різних категорій посад державних службовців.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери хочуть, аби чиновники їздили на вітчизняних автомобілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути