четвер, 27 грудня 2012 11:26

Пора звільняти: 1325 чиновників Львівської міськради за рік з'їдають 100 мільйонів гривень

Пора звільняти: 1325 чиновників Львівської міськради за рік з'їдають 100 мільйонів гривень
Фото: frontzmin.ua

У четвер 27 грудня депутати Львівської міської ради на сесії виступили за скорочення штату мерії. Кажуть, він дуже роздутий.

"Сьогодні формуємо бюджет міста на 2013 рік. Думаємо, як зекономити кошти, - каже депутат від "Фронту змін" Олександр Алексєєв. - Кількість працівників Львівської міськради становить 1325 штатних одиниць. На оплату їх праці витрачається близько 100 мільйонів гривень. Ще у 2009 році французький експерт Ален Гуйо проаналізував структуру її роботи. Гостро розкритикував великий штат чиновників мерії, рекомендував ліквідувати деякі управління, зокрема "Адміністрацію міського голови". До зауважень експерта ніхто не прислухався. Мовляв, не французові судити про структуру міської ради в Україні".

Від того часу, за його словами, штат іще більше розростався.

"У новому бюджеті можна зекономити кошти – скоротити роздутий штат міської ради. У 2002-2006 роках під час головування Любомира Буняка в адміністрації міського голови працювало 11 людей. Зараз – 51 особа. Невже у п'ять раз побільшало роботи? Працівники ходять один попри другого, п'ють каву".

Рада може і буде працювати без п'яти депутатів - Лавринович

Скорочення працівників призведе до зменшення корупції, вважає Алексєєв.

"Працівники офіційно отримують невелику зарплатню – 1200-1300 гривень. Тому використовують службове становище. Як у тому анекдоті: "Влаштувався міліціонер на роботу. Місяць не приходить за зарплатою, другий, третій, півроку. Його кличуть в бухгалтерію. Він здивовано: "А хіба тут ще зарплату дають? Думав, дали зброю і крутися, як знаєш". Знайома розповідала, як влаштовувала дитину в садок. Записала, але черга довго не підходила. Тоді знайшла подругу подруги в адміністрації міського голови. Та за 200 доларів пообіцяла все владнати. Тим часом підійшла черга. Але гроші ніхто не повернув", - підкреслив він.

Тігіпко пообіцяв боротися за російську мову у Раді

У Львові до цих пір не ліквідований департамент "Євро-2012".

"Чим займаються його працівники? Виглядає, що цирк поїхав, а клоуни залишились. Можна було обов'язки по підготовці розділити між працівниками інших департаментів, а не створювати новий. Тепер варто працівникам подякувати за гарну роботу і попрощатися. Натомість планують змінити назву і напрямок діяльності департаменту. Буде "Департамент розвитку", який готуватиметься до "Олімпіади-2022".

Зараз ви читаєте новину «Пора звільняти: 1325 чиновників Львівської міськради за рік з'їдають 100 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути