четвер, 23 травня 2013 11:17

Опозиційний сільський голова відмовився наповнювати "азарівський" бюджет

Опозиційний сільський голова відмовився наповнювати "азарівський" бюджет
Від Петра Мусієнка вимагали вийти з "Батьківщини" і вступити до Партії регіонів, аби отримати відпустку. Фото: газета "Колос"

Петро Мусієнко – сільський голова Майданецького на Черкащині написав заяву про відставку. Чоловік відмовляється наповнювати районний бюджет коштом сільської ради, як того вимагають керівники Тальнівського району.

Сільський голова заявляє про тиск на нього.

"Минулого року зібрався у відпустку, – згадує Петро Савович. – Зайшов у кабінет до тодішнього голови ради Сергія Осипенка. Каже, поки не вийдеш із "Батьківщини" і не вступиш до Партії регіонів, заяву не підпишу. Але не на того напали. Я – офіцер-підводник. 24 роки прослужив на флоті. Їхнього тиску не боюся. Скликав сесію і повідомив, згідно з законом сільських депутатів, про свою відпустку. У районі хотіли придертися, але не могли. Восени минулого року стали вимагати субвенцію з сільської ради у розмірі 180 тисяч. Мовляв, не хватає бюджетникам на зарплату. Дав 110, решту не дав. У мене самого сільський клуб не опалюється. Просив, щоб казначейство дозволило зняти 35 тисяч наших коштів на ремонт. Голова адміністрації не дав. А в грудні він знову просив субвенцію 83 тисячі на зарплату вчителів. Я відмовив".

Майже всю зиму Мусієнко хворів. Весною районне начальство стало просити вже 150 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільський голова знімав, як працюють даішники: тепер ті жаліються на порвану форму

"Торік у бюджеті Тальнівського району був дефіцит 6 мільйонів, а цього року 11. На третій квартал на зарплату бюджетникам не заклали нічого. От і вирішили підлататися за наш рахунок. Я заявив голові райдержадміністрації, що грошей не дам, бо це корупція. Решта сільських голів віддавали мовчки", - розповів екс-сільський голова.

4 травня у Майданецькому скликали сходку села.

"І голова ради, і голова адміністрації побудували свої виступи на мені. Представили мене ледь не ворогом народу. А я, між іншим, провів 15 кілометрів водогону. Кілька разів перемагав у конкурсі сільських рад. Наші спортсмени постійно виборюють звання "Найспортивніше село". Але після такого нападу вирішив поберегти здоров'я. У лютому мені робили операцію. Воювати з районним начальством не маю здоров'я", - поділився Мусієнко.

Голова Тальнівської райдержадміністрації Микола Бардадим заперечує тиск на Мусієнка.

"Петро Савович досі має холодний клуб. Через хворобу став малоактивний. Адміністрація на нього не тиснула ніяк. Більше обурювалися люди", - зазначив Бардадим.

У грудні минулого року Тальнівська райдержадміністрація нагородила Майданецьку сільську раду та сільського голову за зайняте 2 місце серед сільських громад району.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційний сільський голова відмовився наповнювати "азарівський" бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути