Ексклюзиви
вівторок, 04 жовтня 2011 19:37

Опозиційні депутати пожалілися Платіні щодо компанії "ПростоПрінт"

Опозиційні депутати пожалілися Платіні щодо компанії "ПростоПрінт"

Кілька народних депутатів від опозиціних фракцій звернулися з листом до президента УЄФА Мішеля Платіні, у якому повідомили, що під виглядом боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності УЄФА українська влада розгорнула кампанію з незаконного переслідування громадян за їхні політичні переконання. Про це повідомили у прес-службі громадянського руху "Спільна Справа".

Лист підписали віце-спікер парламенту, "бютівець" Микола Томенко, "бютівці" Андрій Кожем'якін, Юрій Одарченко, Віктор Олійник, Сергій Пашинський та Андрій Сенченко, "нунсівці" Микола Мартиненко, Арсеній Яценюк та В'ячеслав Кириленко.

На думку депутатів, співробітники міліції "не мали жодних підстав для проведення таких заходів" щодо компанії, оскільки відповідальність за дотримання прав інтелектуальної власності несе замовник продукції, який є її власником, а не компанія, що надає принт-послуги.

Його автори зазначають, що справжньою причиною "нападу" на компанію стали не футболки, виготовлені внаслідок міліцейської провокації, а зовсім інша продукція, яка містить написи "з гострими критичними висловлюваннями на адресу президента Януковича і користується сьогодні великою популярністю в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіні передали футболку із зображенням бійця УБОЗу

Народні депутати закликали Платіні невідкладно втрутитися в ситуацію, відкликати заяву патентних повірених проти "ПростоПрінту" та перешкодити використанню УЄФА "як інструмента політичних репресій".

Нагадаємо, 6 вересня співробітники київського УБОЗу провели обшук в офісі компанії "ПростоПрінт", яка виготовляє футболки з різними написами. Правоохоронці заявили, що обшук пов'язаний із розслідуванням справи про підробку сувенірної продукції до Євро-2012. Деякі інтернет-видання пов'язали обшук із випуском компанією футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса...".

21 вересня на своїй сторінці у Facebook власник компанії "ПростоПрінт" Денис Олєйніков написав, що виїхав з України, побоюючись арешту. Днями він повідомив, що йому запропонували повернути бізнес в обмін на мовчання і припинення громадської діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційні депутати пожалілися Платіні щодо компанії "ПростоПрінт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути