понеділок, 20 травня 2013 13:08

Омбудсмен готова посприяти у розслідуванні випадку побиття журналістів

Омбудсмен готова посприяти у розслідуванні випадку побиття журналістів
Лутковська: "Я зараз спробую зробити ефективнішим розслідування з боку МВС". Фото: dt.ua

Уповноважений із прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська заявляє, що готова посприяти у розслідуванні випадку з побиттям журналістів на мітингу 18 травня, якщо у цьому буде необхідність.

"Я зараз спробую зробити ефективнішим розслідування з боку Міністерства внутрішніх справ. У разі якщо воно (розслідування) з самого початку буде ефективним, то відповідно моє втручання не буде потрібне. Але у випадку, якщо буде певна неефективність в їхній діяльності, то обов'язково я включуся у це провадження", - заявила вона журналістам у понеділок у Києві.

На уточнююче питання, що мається на увазі під неефективністю, омбудсмен назвала відсутність необхідних слідчих дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти і нардепи під МВС вимагають розслідувати дії молодчиків на мітингу 18 травня

Вона також зазначила: "У цьому випадку ми не займаємося розслідуванням самостійно, ми не можемо захищати (постраждалих) в якості адвокатів. Це суперечить нинішньому КПК, але відстежувати процес у випадку, якщо буде необхідність надавати певні рекомендації, звичайно, ми будемо" .

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження. Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Владислав Содель.

Міліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями КК: за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і за ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен готова посприяти у розслідуванні випадку побиття журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути